Speciallärare/specialpedagog

Logotyp

Speciallärare/specialpedagog

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Sök tjänsten som

Speciallärare/specialpedagog

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Skogsängsskolan är en modern och mångkulturell grundskola för årskurserna F-9 med ca 560 elever. Skolans ledord är Trygghet, Kvalitet och Utveckling. Skolans profil är Lärande & Hälsa med en friluftsprofil F-9.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten består av specialundervisning med tyngdvikten på matematik och svenska i årskurs 1-3. I tjänsten ingår även uppgiten att sammanställa och ansvara för pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram samt att handleda lärare. Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare och fritidspedagoger samt vara en del av skolans lokala elevhälsoteam där speciallärare, specialpedagoger, skolsköterska, kurator och skolledare ingår.

Kvalifikationer

• Speciallärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning som avser särskilt stöd i år 1-3

• Specialpedagogexamen och lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning som avser särskilt stöd i år 1-3

• Lärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att undervisa i MA och SV i år 1-3 samt specialpedagogisk kompetens.

Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

• Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

• Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

• Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

• Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

• Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Tillträde:

Enligt överenskommelse

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varaktighet, arbetstid

Heltid/ Ej specificerat

Ersättning

Individuell lön

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer