Biträdande förskolechef

Logotyp

Biträdande förskolechef

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Salems 10 förskolor är organiserade i tre förskoleområden inom Barn och utbildningsförvaltningen. Vi söker nu en

Biträdande förskolechef

Vi är inspirerade utav Reggio Emilias filosofi. Vi samarbetar med Södertörns universitet. Vi har Centrum för professionsutveckling vilket innebär att studenterna från förskollärarutbildningen gör sin VFU i Salems förskolor. 9 förskolor av 10 är Grön Flagg certifierade. Vår profil är Hållbar utveckling. Vi är pilotförskolor och samarbetar med SPSM kring Tillgänglighet. Vi har hög förskollärarbehörighet. All personal har fått utbildning i pedagogisk dokumentation.

Dina arbetsuppgifter

Skogsäng och Rönningeområdet består av 5 förskolor. Tillsammans består förskolorna av 13 hemvister och ca 40 personal.

Bitr.förskolechefen ingår i ledningsgruppen tillsamman med förskolechef och bitr.förskolechefer. Tillsammans bidrar ni till förskoleverksamhetens utveckling som helhet. Du har specialpedagoger, pedagogista och en förskolesamordnare som stöd.

Som bitr. förskolechef har du fokus på det pedagogiska ledarskapet och har personal och budgetansvar. Du ansvarar för att förskolans lärande miljöer utformas så att barnen får tillgång till en god miljö samt får stöd och utmaningar för sin utveckling och lärande..

Du har ett strategiskt och operativt ansvar för arbetet inom enheten.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Erfarenhet av ledarskap inom förskoleverksamhet samt god kännedom om pedagogisk dokumentation som verktyg.

Din förmåga att kommunicera och samarbeta gör att du uppnår en förtroendefull relation till dina medarbetare och vårdnadshavare. Din självinsikt och personliga mognad gör att du har lätt att anpassa dig till olika situationer.

Du arbetar målmedvetet med tydligt fokus på framtidsfrågor och utvecklingsarbete.

Du utövare ett tydligt ledarskap där du med engagemang och visioner leder och entusiasmerar pedagoger och barn.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillträde:

Enligt överenskommelse. Heltid. Tillsvidareanställning

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ersättning

Individuell lön

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert