Speciallärare/specialpedagog

Logotyp

Speciallärare/specialpedagog

Skinnskattebergs kommun är beredd att formulera lockande erbjudanden till våra blivande medarbetare – utöver regelbunden kompetensutveckling och friskvård på arbetstid.

Vi värdesätter alla människors olikheter och allas vår förmåga att göra skillnad i samhället. Medarbetare beskriver oss ofta som en tillåtande organisation, där man får ta stort eget ansvar, utveckla och utvecklas samt arbeta lösningsfokuserat. Vi är en fullstor verksamhet i ett litet format som är beroende av medarbetarnas förmåga och drivkraft att agera med ett brett perspektiv på hela det kommunala uppdraget. Vi strävar därför alltid efter att ge god service och skapa professionella relationer både externt och internt.

Skinnskattebergs kommun tillhör Finskt förvaltningsområde, varför kunskaper i det finska språket är meriterande. Välkommen med din ansökan till Sveriges viktigaste jobb i Skinnskattebergs kommun! Sök tjänsten som

Speciallärare/specialpedagog

Klockarbergsskolan är kommunens enda grundskola med totalt ca 400 elever i år F-9. Besökare till skolan nämner ofta att vi har en lugn och fin skola med trevliga elever – det är vi är stolta över! Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och värderingar. Skolan satsar även på elevhälsa, och medverkar just nu i ett projekt tillsammans med Skolverket som rör nyanlända elever.

Skolan har en personalgrupp om ca 70 medarbetare som är indelade i fem väl fungerande arbetslag, och som vart och ett leds av en arbetslagsledare. Inom personalen har vi en bra sammanhållning och god stämning. Som nyanställd får du en mentor som ansvarar för din introduktion.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett starkt engagemang i elever i behov av särskilt stöd. Du ska vara van att hjälpa elever med inlärningssvårigheter att hitta nya strategier i sitt lärande samt vara skicklig i att motivera och entusiasmera.

Du ska tillsammans med ledningen och övrig personal bidra till skolans pedagogiska utveckling. Du har en handledande roll och ska kunna fungera som en kvalificerad samtalspartner i pedagogiska frågor med kollegor, föräldrar och andra berörda.

Arbetet innebär att du arbetar med elever i årskurserna 4-9 tillsammans med kollegor.

Dina arbetsuppgifter

• Du tar elevens perspektiv i undervisningen och hela skoldagen.

• Bedriva specialundervisning för elever i behov av stöd.

• Stötta och handleda vid upprättande av pedagogiska kartläggningar och upprättandet av åtgärdsprogram.

• Finnas som stöd och bollplank i ämnesdidaktiska frågor.

• Delta i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/pedagog eller har lång erfarenhet som lärare med läs-, skriv- eller matematikinlärning. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningstyp/arbetstider

Före anställning ska utdrag ur belastningsregistret lämnas.

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Varaktighet, arbetstid

Heltid Tillsvidare

Ersättning

Månadslön. Individuell lönesättning

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert