Audionom

Logotyp

Audionom

Hörselenheten vuxna är en enhet inom syn-, hörsel- och dövverksamheten för vuxna från 18 år med nedsatt hörsel, tinnitus eller som har en kombination av dessa. Enheten erbjuder rehabiliteringsinsatser både individuellt och i grupp. Patienternas behov av stöd är av sådan omfattning att rehabiliteringsprocessen involverar flera olika yrkeskompetenser och oftast löper över längre tid. Inom enheten arbetar audionomer, hörselpedagoger, kommunikationspedagog, kuratorer och psykologer. Enheten har ett Skåneövergripande ansvar med personal placerad i Malmö, Kristianstad och Helsingborg. Sök tjänsten som

Audionom

Vi arbetar teambaserat och tvärprofessionellt med fokus på patientens kartlagda behov där patienten formulerar mål och planerar insatser tillsammans med behandlaren.

Vår verksamhet har sin grund i principen om alla människors lika värde och respekten för den enskilda människans integritet och självbestämmande. Människor med funktionsnedsättning ska kunna ta del av samhällets verksamheter och utbud i samma utsträckning som andra. Med stort engagemang och bred kompetens arbetar vi varje dag för att komma närmare vår målbild om att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv utifrån egna val.

Arbetsuppgifter

Som audionom hos oss på Hörselenheten vuxna träffar du utöver patienter med hörselproblematik många med tinnitusbesvär. Du kommer att bidra med dina medicinska, tekniska och beteendevetenskapliga kunskaper. I arbetet ingår att förmedla kunskap till patienten och genom samtal kring identitet, attityder och värderingar göra patienten medveten om hörselnedsättning samt tinnitus och dess konsekvenser. Rehabiliteringsinsatser kan ges såväl enskilt som i grupp. Du kommer även ansvara för utredningar samt anpassa och förskriva hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel.

Tjänstens placering är i Malmö men arbetet är regionövergripande vilket innebär att resor kan förekomma.

Kvalifikationer

För att kunna möta våra patienter på ett respektfullt och empatiskt sätt förutsätter vi att du är lyhörd, tålmodig och har god pedagogisk förmåga. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med rehabilitering i grupp. Då du kommer att arbeta i team med kollegor inom olika yrken är intresse för och förmåga till arbete i team en förutsättning. Därtill är du nyfiken och ser möjligheter istället för hinder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Gällande den formella kompetensen vill vi att du är legitimerad audionom med behörighet att verka inom svensk sjukvård, gärna med flerårig yrkeserfarenhet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Varaktighet, arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ersättning

Enligt avtal.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert