Elevassistent

Logotyp

Elevassistent

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Sök tjänsten som

Elevassistent

Pedagogerna på grundsärskolan arbetar i arbetslag runt elevgrupp med tre till tio elever. Bland pedagogerna finns lärare, speciallärare, specialpedagog, teckenspråkspedagog, förskollärare, fritidspedagoger, danspedagog och kommunikationspedagog. Allt pedagogiskt arbete sker utifrån ett individuellt perspektiv men ofta i grupp då kommunikation är själva kärnan i lärandet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en till två elevassistenter som skall arbeta i klass där eleverna kan läsa ämnen eller ämnesområden i grundsärskolan

Du kommer att arbeta tillsammans med en lärare, förskollärare och elevassistenter. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp. Du skall ha förmågan att på ett lugnt sätt bemöta utåtagerande beteende. Arbetet innebär pedagogiskt arbete med ett omsorginriktat förhållningssätt.

I tjänsten ingår även att arbeta på vårt fritidshem.

Kvalifikationer

Gymnasiekompetens, barn och fritidsprogrammet, alternativ motsvarande.

Meriterande att tidigare ha arbetat i grundsärskola.

Kunskap i teckenspråk och andra alternativa kompletterande kommunikationsmetoder.

Du bör ha en god fysik då tunga lyft kan ingå. Du skall kunna delta i undervisningen i simhall med eleverna.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Varaktighet, arbetstid

Deltid. Dessaa tjänster har en sysselsättningsgrad om 60-100 % och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid. Tidsbegränsad anställning

Ersättning

Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert