Kommunikationspedagog

Logotyp

Kommunikationspedagog

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra. Sök tjänsten som

Kommunikationspedagog

Hörselverksamheten är en samlad resurs för barn, ungdomar och vuxna med hörselnedsättning, dövhet och dövblindhet.

Verksamheten erbjuder habilitering/rehabilitering för personer med hörselskada/dövhet/dövblindhet i syfte att öka delaktigheten i samhället och ge ett så meningsfullt liv som möjligt. Verksamheten tar även emot studenter för handledning. Dövblindteam är ett regionalt specialistteam och utgör tillsammans med Dövteam och Alternativ telefoni Hörselverksamhetens tre regionala team. Ett nära samarbete sker mellan teamen. Teckenspråk är ett levande språk på arbetsplatsen, både kollegialt och i patientarbete.

Dövblindteam ger insatser till personer i alla åldrar med dövblindhet eller kombinerad allvarlig syn- och hörselnedsättning. Patientgruppen består av personer med tidig eller förvärvad dövblindhet, i alla åldrar – varje person med unika behov. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i ett tvärprofessionellt team som består av kurator, psykolog, audionom, synpedagog, kommunikationspedagog och specialpedagog. Tillsammans planeras och genomförs habiliterande och rehabiliterande insatser, individuellt eller i grupp.I arbetet ingår samverkan med vårdgrannar samt att ge information och sprida behov som finns hos målgruppen.

En fungerande kommunikation är centralt i samspel människor emellan, och nödvändigt för att kunna ta till sig information. Dagens digitala möjligheter för kommunikation och information är inte tillgängliga för alla. Teamets målgrupp innefattar patienter med stora och individuella behov. Vi söker nu en ny kommunikationspedagog som vill arbeta med oss med det huvudsakliga syftet att möjliggöra delaktighet kring kommunikation, teknik och information för målgruppen.

Tjänsten är ett vikariat om 1 år.

Dina arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater. Arbetet är flexibelt och arbetsuppgifterna varierande. Våra insatser kräver en hög grad av individanpassning utifrån den enskildes förutsättningar och den pedagog vi söker behöver ofta vara uppfinningsrik och hitta kreativa lösningar. Insatser ges både på enheten och i patientens hem- och närmiljö. För att trivas hos oss behöver du alltså uppskatta ett mobilt arbetssätt då insatserna ofta ges i den del av Västra Götalandsregionen där patienten bor.

Som kommunikationspedagog i teamet kommer du att arbeta med dövblindspecifik habilitering/rehabilitering med barn och vuxna, familjer och närstående. Pedagogens huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att ge tekniska och pedagogiska insatser kring fjärrkommunikation och digitala verktyg/plattformar med delaktighet och tillgänglighet i fokus. Pedagogen har en aktiv roll i många av våra grupprehabiliterande insatser. Arbetet innefattar också samordnande insatser och vägledning kring dövblindhet.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta både individuellt och i team, samt ofta i samverkan med närstående, personal och/eller andra verksamheter i samhället.

Kvalifikationer

Du har god pedagogisk och gedigen teknisk kompetens och erfarenhet. Du har arbetat med pedagogiska insatser och tekniska specialanpassningar utifrån kombinerad syn- och hörselnedsättning. Teckenspråkskompetens är meriterande. Du har erfarenhet av och kunskap om dövblindhet.

Du håller dig uppdaterad med teknikutvecklingen och ser möjligheter för en varierad målgrupp. Du har erfarenhet, vilja och förmåga att planera och utföra ditt arbete individuellt. Du behöver också tycka om att arbeta teamorienterat och besitta en god förmåga till samarbete, flexibilitet och att skapa goda relationer. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav då arbetet innefattar resor i tjänsten.

Övrig information

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Välkommen med din ansökan! Vi kommer att påbörja arbetet med intervjuer under ansökningstiden.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Så ansöker du

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert