Rektor

Logotyp

Rektor

”I sin yttersta form grundar sig idén om Vallastaden i en vision om ett bättre samhälle. Det handlar om att ställa sig frågor om hur vi vill att framtidens samhälle ska se ut – hur vi vill bo och leva, och vilken värld vi vill lämna efter oss.”. Sök tjänsten som

Rektor

Vallastadens skola ligger i ett nytt bostadsområde, Vallastaden, strax väster om Linköpings innerstad ett stenkast från Linköpings universitet. Skolan ligger i ett bilfritt bostadsområde med en handikappanpassad utomhusmiljö. I Vallastadens skola kommer det att finnas:

• en grundskola från förskoleklass till år 6

• en särskola från år 1 till 6

• en träningsskola

• ett kompetens och utvecklingscenter med inriktning mot specialpedagogik.

Samarbete kommer att ske med Linköpings Universitet.

Dina arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. En stor del av ditt uppdrag är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål ligger i fokus. Det viktigaste målet är att eleverna får en väl fungerande skolgång och möjlighet till maximalt lärande utifrån givna förutsättningar för varje individ. Du har även uppföljningsansvar för elevens utveckling och undervisning.

I ditt arbete som rektor ingår du i Västra skolområdets ledningsgrupp tillsammans med områdets övriga rektorer och förskolechefer. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är just det pedagogiska ledarskapet samt elevens behov av eget stöd. Här finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. Linköpings kommun har i övrigt ett starkt utbud av stödfunktioner i syfte att stötta verksamhetens behov på flera plan som t ex HR-konsulter, ekonomer, IKT-samordnare och kvalitetskoordinatorer.

Linköpings kommun har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och vågar vara en tydlig ledare. Du ska vara pedagogernas stöd och samtidigt vara deras utmanare när det gäller skolutveckling.

För att arbeta som rektor vill vi att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är önskvärt att du har genomgången rektorsutbildning eller att du nu går rektorsprogrammet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete samt av någon arbetsledande funktion i liknande verksamheter. Även erfarenhet av samarbete/samverkan med andra aktörer såsom socialförvaltningen och BUP med flera, är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du är en engagerad pedagogisk ledare med förmåga att:

• leda och följa upp den pedagogiska verksamheten

• vara lyhörd och flexibel för att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten

• vara tydlig i din kommunikation, ta beslut och ange riktningen för verksamheten

• se konflikter och lösa dessa på ett konstruktivt sätt

• ta till vara på medarbetarnas olika kompetens, bakgrund och erfarenheter

Som person:

• har du en positiv inställning och ser möjligheterna

• har du en sund människosyn, är samarbetsvillig och närvarande

• är du noggrann och strukturerad

Är du rektorn och medarbetaren som kan förändra och göra skillnad i den pedagogiska verksamheten? Har du förmåga att tänka kreativt och tillsammans med personalen göra det möjliga möjligt?

Då är du välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

Varaktighet, arbetstid

100%. Tillträde: Enligt överenskommelse tillsvidareanställning

Ersättning

Enligt avtal

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer