Rektor

Logotyp

Rektor

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att de snart 100 000 kommuninvånarna ska trivas och utvecklas. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Sök tjänsten som

Rektor

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Vill du vara med och skapa framtidens skola? Sök till oss på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Vi kommer under våren att tillsätta 4-6 rektorstjänster.

Arbetsuppgifter

Elevkullarna i Halmstads kommun växer och inom en snar framtid kommer vi att ha flera nya gymnasieskolor. Vi söker nu rektorer till dessa nya enheter men vi behöver även tillsätta ett antal tjänster på befintliga skolor dvs Sannarpsgymnasiet, Kattegattgymnasiet och Sturegymnasiet.

Är du beredd att kliva in som ledare i en kreativ miljö så välkomnar vi dig. Rektorsuppdraget är ett mångfacetterat uppdrag som styrs av lagar och förordningar på statlig nivå, men du arbetar dessutom efter kommunala direktiv och med din egen legitimitet som insats i verksamheten. Inom din rektorsenhet har du ansvaret för det operativa arbetet där all pedagogisk personal är organiserad i arbetslag. Du ansvarar för ditt områdes skolutveckling, kvalitetsarbete och ökad måluppfyllelse enligt styrdokumenten, detta naturligtvis i samarbete med övriga rektorer på enheten. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker tydliga ledare med stort pedagogiskt kunnande och med tidigare ledarerfarenhet, gärna från gymnasieskola och med dokumenterat goda resultat. Tydlighet, professionalism, lyhördhet och flexibilitet är honnörsord för dig i ditt arbete.

Det är viktigt att du är målinriktad och har god beslutsförmåga. Som ledare är du kommunikativ, demokratisk och prestigelös vilket innebär att du har lätt för att möta människor, skapa förtroende, motivation och arbetsglädje.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument, är drivande och har förmågan att stimulera och stödja pedagogiskt utvecklingsarbete.

Du är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund, som bygger på ett utvecklande ledarskap (UL). Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för individen själv och för organisationen. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa medarbetare.

Vi ser gärna att du har erfarenhet som rektor och redan har gått rektorsutbildningen. Har du inte det men har en vilja och ett driv så tveka inte att söka. Alla måste börja någonstans och om du är oerfaren som ledare/rektor så stöttar vi dig med en mentor och coaching i ledarskap. Det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som chef inom kommunen.

Du har relevant akademisk utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

För tjänsterna på Sannarpsgymnasiet krävs goda kunskaper i engelska då kommunikationen kommer att ske på engelska.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer