Rektor

Logotyp

Rektor

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i. Sök tjänsten som

Rektor

I en politisk satsning har vi utökat antalet rektorstjänster för att skapa goda förutsättningar för det pedagogiska ledarskapet och därmed få en ännu bättre kvalitet i verksamheterna. Skolans ledarskap är en av de viktigaste faktorerna för att utveckla våra skolor och därför arbetar vi med gemensamt ledarskap på flera av kommunens skolor. Våra skolor visar återkommande goda resultat vilket även syns i skolrankningar som Öppna jämförelser.

Vi är en skolkommun som bland annat blivit nominerade till Guldtrappan då vi ligger långt fram i digitalt lärande. Vi vill nu förstärka rektorsgruppen med ny kompetens och kollega för att leda skolan vidare. Inför höstterminen söker vi dig som vill arbeta i ett gemensamt ledarskap för att ytterligare stärka ett framgångsrikt koncept.

Arbetsuppgifter

Härryda kommun söker nu dig som tillsammans i rektorsgruppen vill leda och driva skolornas utvecklingsprocesser med personal och elever. Tjänsten är tillsvidare,

Kvalifikationer

Du har ett intresse för barn och elevers lärande i ett 1-16 års perspektiv och ser en fördel i att arbeta tillsammans med andra men också själv vara i ständigt lärande. Ledarskapet på skolan ska präglas av en tydlig och klar ledning som har kapaciteten att jobba med delmål och mål. Vidare ska du ha förmågan att lyssna samtidigt som du har modet att leda och fatta beslut.

Du har:

• intresse och erfarenhet av att utveckla en pedagogisk verksamhet

• relevant pedagogisk högskoleutbildning

• erfarenhet av ledarskap

• kunskap om kommunal verksamhet

Vi vill att du:

• har en helhetssyn på barns och ungdomars livssituation

• är målinriktad och handlingskraftig

• kan skapa ett gott arbetsklimat för elever och personal

Vi är intresserade av att höra om din pedagogiska vision och dina tankar om skolans uppdrag. Du har en pedagogisk examen och flerårig erfarenhet av pedagogisk verksamhet samt att leda den samma. Tillsammans inom ledningen för skola och förskola når vi längre genom att arbeta utifrån kollegialt lärande och systemteori. Är du bevandrad inom områdena är det en merit.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer