Rektor

Logotyp

Rektor

Vi söker nu två engagerade ledare till 2 rektorstjänster. Ni kommer att arbeta som ett team och leda tillsammans. En rektor kommer att ha ansvar för Hishultskolan F-6 och Våxtorpsskolan F-6. En rektor kommer att ha ansvar för Våxtorpsskolan 7-9. Sök tjänsten som

Rektor

Tycker du om att arbeta i ett team och har intresse för att leda tillsammans med en kollega söker vi just dig. Rektorrollen kan ibland kännas ensam men här får du en möjlighet att leda och styra tillsammans med en nära kollega.

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten är stadigt stigande. Med sitt unika läge vid havet i södra Halland angränsande till såväl Skåne som Småland är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbete på.Flera av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns inom kommunerna. Alla barn, elever och vuxna som finns inom utbildningsverksamheten i Laholms kommun ska känna att de ständigt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Lärmiljön ska skapa trygghet och väcka nyfikenhet för lärande. Utbildning ska vara en viktig del i det livslånga lärandet!

Dina arbetsuppgifter

Som rektor på Hishultskolan/ Våxtorpsskolan F-6 alternativt för Våxtorpsskolan 7-9 har du huvudansvaret för verksamheten och har fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du leder, driver, utvärderar och utvecklar verksamheten mot politiskt uppsatta mål Du ansvarar för personal och att verksamheten bedrivs på ett framgångsrikt sätt. Tillsammans med din rektorskollega arbeta du i ett nära samarbete där ni tillsammans leder och styr verksamheten ihop och hjälps åt.

Du ingår även tillsammans med andra rektorer och förskolechefer i en chefsgrupp och du är en del av ett rektorsteam med övriga rektorer inom kommun. Du utgör en del i Hishultskolans och Våxtorpsskolans chefsteam som består av dig, rektor och förskolechefer.

I rollen som rektor kommer du att ha ett engagerat team till din hjälp. I ditt team ingår bl.a. rektor, administratörer och elevhälsa. För att du ska kunna fokusera på det pedagogiska ledarskapet får du support av kommunens stödfunktioner med exempelvis juridik, digitaliseringsprocesser och det systematiska kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Vi söker dig som är en inspirerande och entusiastisk ledare, ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet, mod, ödmjukhet, glädje och humor. Du arbetar målinriktat och resultatorienterat för att utveckla verksamheten. Eftersom du kommer att leda ihop med en annan rektor sätter vi stort värde vid din samarbetsförmåga.

Du känner ett stort engagemang för att våra elever i Laholms kommun går ut grundskolan med goda resultat och framtidstro.

Det är meriterande om du har genomgått eller påbörjat rektorsprogrammet. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat i en ledande position och har arbetat inom skolan. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert