Rektor

Logotyp

Rektor

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA

Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. Sök tjänsten som

Rektor

”Norrköpings Skola 1-20 år” är samlingsnamnet på alla kommunala förskolor och grundskolor. Vi arbetar fokuserat på att bli bäst när det gäller trygghet, ledarskap och kunskap – på alla nivåer inom vår verksamhet. Vi växer och utvecklas och i takt med det behöver vi rekrytera nya rektorer. Just nu ska vi tillsätta tre rektorstjänster inom grundskolan. Vi vill leda utvecklingen! Vill du vara med?

Matteusskolan F-6. En av skolans två rektorer går vidare till en verksamhetschefstjänst och nu söker vi en ny chefskollega till Cecilia. Skolan har 335 elever från F-6 samt 15 elever på enhetens särskola. Mycket hög andel behörig personal som arbetar i ett flexibelt och nytänkande 2-lärarsystem.

Vilbergsskolan F-6. Susanne går i pension och skolans 300 elever ska få en ny rektor. En stabil, mycket väl fungerande enhet med väl utvecklat kvalitetsarbete och goda resultat.

Vrinneviskolan F-6. I Hageby bygger vi upp en helt ny enhet som när den är färdig kommer innehålla 2-paralleller från F-6. Här handlar rektorsuppdraget om att starta upp en verksamhet från grunden i allt från att rekrytera personal, sätta rutiner och organisation och göra verksamhet i en nybyggd skola. Till hösten 2019 kommer skolan innehålla 6 klasser med elever i F-3 för att sedan varje år växa med ytterligare två grupper.

ARBETSBESKRIVNING

Som rektor leder och utvecklar du arbetet och har ansvar för de olika verksamheterna inom enheten. Du leder verksamheten på ett tydligt, långsiktigt och strategiskt sätt mot hög kvalitet, högt kunskapsfokus och god måluppfyllelse. Du förväntas arbeta på ett sätt där du visar tillit till din personal, delegerar ansvar och också kan vara både lyhörd och stöttande.

Du ingår i en professionell och drivande chefsgrupp som leds av verksamhetschef. Vi träffas regelbundet och arbetar intensivt med verksamhetsutveckling där vi bland annat använder oss av utbildningskontorets egna avdelning för forskning och utveckling i det pedagogiska utvecklingsarbetet.

Vi satsar mycket på olika kompetensutvecklingsinsatser och bygger just nu upp en karriärmodell där vi utifrån dina personliga erfarenheter, förmågor och ambitioner arbetar för att du ska få möjlighet att utvecklas i din chefs- och ledarroll. Som ny chef får du både en kommungemensam och en verksamhetsspecifik introduktion under ditt första år. Vi anpassar den efter dina tidigare erfarenheter och ser till att du har en mentor vid din sida under din första tid hos oss.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av chefsuppdrag. Har du tidigare arbetat som rektor är det meriterande. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument. I din chefsroll har du förmågan att leda, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Med tydlighet leder du skolan på ett långsiktigt och strategiskt sätt mot god måluppfyllelse. Du samarbetar bra med andra och ser vikten av att bygga goda relationer.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsterna är en tillsvidareanställningar på heltid med tillträde efter överenskommelser.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert