Rektor

Logotyp

Rektor

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Sök tjänsten som

Rektor

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Lund växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Barn- och skolförvaltningen är sedan 1 januari 2019 en ny organisation och vi har ett tydligt uppdrag att skapa attraktiva arbetsplatser som levererar likvärdig utbildning och undervisning med hög kvalité för våra barn och elever.

Nu söker vi dig som vill vara med på resan och forma morgondagens Lund. I våra förskolor och skolor ska varje barn och elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa rektorerna.

Hela rektorsorganisationen ses över och vi söker dig som vill vara med och bidra till att utveckla vår nya organisation. Det kan innebära förflyttningar och förändringar inom rektorsorganisationen.

Dina arbetsuppgifter

Som rektor kommer du att leda arbetet på förskolan utifrån gällande styrdokument. Du ansvarar för verksamhetens ekonomi- personal- och arbetsmiljö och den administration som kommer med dessa ansvarsområde. Du har stöd i arbetet från utbildningschef, administrativ chef, övriga rektorskollegor i ledningsgruppen samt stabsfunktionernas ekonomi- HR- kommunikations- och myndighetsavdelningar.

Med ett aktivt, nära och kommunikativt ledarskap arbetar du för att verksamheten bedrivs med hög kvalité. Tillsammans med dina medarbetare organiserar och utvecklar du verksamheten mot uppsatta mål självklart med barnen i fokus.

Tillsammans arbetar vi för att våra dagar ska präglas av ett positivt arbetsklimat och du blir en viktig del i utbildningsområdets ledningsgrupp. I samarbete med dina chefskollegor skapar ni förutsättningar för en lärande organisation där kunskap och kompetens tas tillvara och nya idéer växer fram.

Som rektor i barn- och skolförvaltningen erbjuder vi dig kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte via exempelvis Lunds kommuns chefsforum och barn- och skolförvaltningens ledarforum eller särskilda utbildningssatsningar. Kommunens friskvårdsbidrag vill vi också gärna att du nyttjar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och som har vilja och intresse att leda och utveckla en verksamhet i framkant. Du har erfarenhet av att arbeta som skolledare och är väl förtrogen med styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Har du genomgått rektorsprogram och har erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation är en fördel. Har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete ser vi det som meriterande.

Andra kompetenser och erfarenheter vi tror bidrar till framgång är god ledarskapsförmåga och att du uppfattas som trygg i din roll som ledare. Din förmåga att samarbeta och samverka är hög och du är tydlig och transparant i din kommunikation.

Du har förmåga att strukturera, organisera och prioritera aktiviteter effektivt och du håller ett realistiskt perspektiv på olika situationer som kan uppstå i vardagen. Har du dessutom ett prestigelöst förhållningssätt och tycker att en god arbetsmiljö och arbetsglädje är en självklarhet så tror vi du kommer att trivas i ditt uppdrag hos oss.

Vi förutsätter att du har god datorvana och erfarenhet av administrativa system samt att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad, såväl idag som på lång sikt!

Övrig information

Detta gäller under förutsättning att tjänsterna inte behöver tas i anspråk inom organisationen.

Varaktighet, arbetstid

100 %. Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning

Ersättning

Månadslön

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer