Rektor

Logotyp

Rektor

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar.

I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Rektor till Marks gymnasieskola

Barn- och utbildningsförvaltningen, BUF, är organiserad efter huvudverksamheterna förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildningen. I Marks kommun finns en gymnasieskola, Marks Gymnasieskola. Barn och utbildningsnämndens vision är ”En lärmiljö för alla – en modern skola på vetenskaplig grund”. Då gymnasieskolan omorganiserats ska tjänsterna som biträdande rektorer ersättas med rektorstjänster.

Totalt går nästan 1000 elever på Marks Gymnasieskola, möjligheternas skola. Förutom fem högskoleförberedande program, erbjuds tio yrkesprogram med flera inriktningar som man kan läsa som lärling, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Skolan har många internationella utbyten och är både en Amnestyskola och en ambassadörskola för EU. Skolan är indelad i fem block/enheter med en blandning av yrkesprogram/högskoleförberedande program och med ca 23-30 medarbetare per enhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som rektor etablerar du mål och förväntningar. Du har ett pedagogiskt- verksamhets-, elevhälso-, budget-, arbetsmiljö-, och personalansvar på din enhet. Du ska även bidra till att helheten utvecklas genom att alla känner en delaktighet och arbetsglädje på skolan samt att bibehålla det goda samarbetsklimatet som finns mellan enheterna. Du är viktig när det gäller att fortsätta utveckla Marks gymnasieskola till det bästa alternativet för våra ungdomar. Detta gör du tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare samt kollegor i skolans ledningsgrupp.

Du leder, styr och utvecklar arbetet på skolan i syfte att varje elev ska lyckas. Du leder skolans arbete i enlighet med styrdokument och uppsatta mål. Du arbetar i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa politiskt uppsatta mål och beslut. I uppdraget ingår arbete med att skapa en god lärmiljö för alla, en modern skola på vetenskaplig grund. Du bidrar till att kommunens värdeord, engagerad, omtänksam och utvecklande, genomsyrar allas medarbetarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad och utvecklingsdriven rektor, som har kompetens att driva pedagogiskt ledarskap, systematiskt kvalitetsarbete och som chef ta ansvar för budget, verksamhet, personal och arbetsmiljö.

Du har förmågan att leda med värme och tydlighet samt motivera andra och sätta upp mål och riktning för verksamheten. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap. Du månar om att vara en synlig, närvarande och inlyssnande ledare med en coachande ledarstil som skapar möjlighet för dina medarbetare att växa. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner genom ditt prestigelösa men tydliga förhållningssätt.

Du uttrycker dig väl, med kunskap och insikt, i tal och skrift. Du är lösningsinriktad och har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål såsom ökad måluppfyllelse. Du följer upp, återkopplar, dokumenterar och kvalitetssäkrar. Du har god förståelse och kunskap kring att planera och organisera så att verksamhetens resurser används optimalt. Du är väl förtrogen med IT som en naturlig del i lärprocesser och som ett verktyg i ditt eget arbete.

Du har pedagogisk högskoleexamen samt erfarenhet av pedagogiskt arbete i ledande ställning, gärna från tidigare rektorsuppdrag. Genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt förhållningssätt och dina erfarenheter av arbetsledning.

Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, kostnadsneutral miljöbil, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Varaktighet, arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Augusti, alternativt efter överenskommelse.

Ersättning

Enligt avtal.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer