Datanalytiker

Logotyp

Datanalytiker

Är du en dataanalytiker som brinner för energi, hållbarhet och att samtidigt skapa mervärde för kunder? Vill du vara med och bidra till trygg & miljösmart energianvändning tillsammans med ett kompetent och sammanhållet team? Som dataanalytiker hos SFAB arbetar du på ett företag som erbjuder kompetensutveckling, generösa förmåner och frihet under ansvar. Är du redo för nästa steg i karriären? Ansök här!

Rollen som dataanalytiker hos SFAB är en spännande tjänst där du arbetar med att genomföra, utvärdera och dra slutsatser av energianalyser kopplat till marknad, kund och konkurrenskraft. Du ansvarar för att utforma energiprognoser för att erhålla ett framtidsperspektiv kring hur marknaden kan tänkas utvecklas. Arbetsuppgifterna innefattar att generera en kännedom för hur kundens efterfrågan av värme och kyla ser ut över tid, genom att samla in och bearbeta extern och intern data samt utveckla verktyg och metoder för analys därav. Du kommer att ingå i marknadsavdelningens affärsutvecklingsgrupp och rapporterar till marknads-& försäljningschefen. Rollen innefattar även att agera säljstöd vid nyförsäljning och omförhandling med kunder. SFAB erbjuder stora frihetsgrader där du har möjlighet att forma nya och utveckla befintliga analysmetoder och verktyg som används för ändamålet.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • En relevant högskoleexamen inom datavetenskap, statistik, ekonomi eller liknande
  • Du har erfarenhet av att arbeta med dataanalys kopplad till marknad, kund och konkurrenskraft
  • Du har goda kunskaper av Excel & Python eller annat programmeringsspråk
  • Det är även meriterande om du har arbetat inom energibranschen tidigare, samt att du har kunskap inom SQL.

SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll för slutkandidat.

Vi lägger stor vikt i dina personliga egenskaper och ser att du som person är analytisk, ansvarstagande och strukturerad. Du har lätt för att se samband och sätta samman bra analyser samt är strukturerad och målinriktad i ditt arbetssätt. Du trivs bra i en miljö där du får möjlighet att tänka nytt och tillsammans med andra driva arbetet framåt. Det är också viktigt att du är nyfiken och kan ta egna initiativ. Utöver det brinner du för energi och vill vara med och forma morgondagens hållbara samhälle. 

Hos SFAB får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en organisation där miljö och utveckling står i fokus. SFAB erbjuder bland annat:

  • En lyhörd arbetsgivare som vet att deras medarbetare är nyckeln till framgång
  • En stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar.
  • En arbetsplats med möjlighet till distansarbete.
  • Olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller, sjukvårdsförsäkring samt ett förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb.

Läs mer om SFABs förmåner här!

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med ditt CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Emelie Danielsson, Emelie.danielsson@jobway.se eller 073-981 35 84. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om SFAB

Energisektorn står inför en intressant resa där kunder, politiker och andra intressenter på väldigt kort tid har ökat sitt intresse för energifrågan. Denna ökade uppmärksamhet medför ökat fokus på teknikutveckling inom området. För att positionera sig rätt inför morgondagens energimarknad behöver SFAB ta in dig som brinner för energi, att forma morgondagens hållbara samhälle och samtidigt skapa värde för kunder.

SFAB bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld. Företaget levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem – en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert