PTP-Psykolog

Logotyp

PTP-Psykolog

Vill du delta i ett program som förbereder dig på bästa sätt inför yrkeslivet inom en region som ligger i framkant? Nu söker vi framtidens psykologer till Vuxenpsykiatrisk mottagning 1 i Västerås, sök tjänsten som

PTP-Psykolog

Västerås – med närheten till allt! Vare sig det är till Mälaren, Stockholm eller sköna Dalarna! Här kan du njuta av en mellanstor stad, kultur och många grönområden. Goda motionsmöjligheter finns året runt bland annat på Rocklunda samt sköna grönområdet Björnö.

Välkommen till vårt populära PTP-program på en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Om programmet

Region Västmanlands PTP-program erbjuder dig en tjänstgöring av hög kvalitet. Utöver din PTP-basplacering kommer du att få kännedom om andra verksamheter och psykologens roll och funktion. Du kommer att delta i seminarier, studiebesök och kollegium tillsammans med andra PTP-psykologer och ha goda möjligheter till erfarenhetsutbyte inom nätverket. Vi har en utsedd studierektor som ansvarar för programmet och som har kontinuerlig kontakt med PTP-psykologerna. På kliniken finns en psykologiskt ledningsansvarig (PLA) som har det övergripande uppdraget att övervaka och stödja psykologiska metoder och hur de används inom den vuxenpsykiatriska verksamheten.

Om arbetsplatsen

Vuxenpsykiatriska mottagning 1 i Västerås är en del av specialistpsykiatrin i Region Västmanland och vänder sig till patienter med psykisk ohälsa som kräver specialistvård bosatta i Västerås, Surahammar och Hallstahammars kommuner. Vi tar emot patienter utifrån deras födelsedatum, dag 1 – 10. Vägledande för uppdelningen har varit att åstadkomma en väl fungerande vårdkedja med ett gott samarbete mellan akutvård, slutenvård och öppenvård. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, samt administrativ personal. Hos oss som PTP får du möjlighet att utvecklas i olika typer av behandlingar, bedömningar och utredning.

Vi arbetar i två team och strävar efter att ge våra patienter ett snabbt och gott omhändertagande med hög kvalité och professionellt bemötande. Vi är en välfungerande mottagning som präglas av öppenhet, samarbete och respekt för varandras kompetens.

Kvalifikationer

Du som söker har svensk psykologexamen vid start av PTP eller har fått beslut från Socialstyrelsen om att få genomföra PTP. Om du har beslut från Socialstyrelsen måste det bifogas i ansökan.

Vi söker dig som är intresserad av att starta din yrkeskarriär med ett intressant PTP-program och som vill ha en tjänstgöring där du får handledning av erfarna psykologer.

PTP-rekryteringen är en långsiktig satsning och en grund för vår framtida rekrytering av psykologer. Därför ser vi det som ett plus om du har lokal anknytning och ett starkt intresse och engagemang för Region Västmanland.

För att passa hos oss ser vi att du har en personlig mognad, empatisk förmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Det här är ett program för dig som vill att arbeta kliniskt utifrån ett patientfokus och som är nyfiken på att vidareutvecklas i din profession.

Varför ska du göra din PTP hos oss?

• Vi erbjuder dig ett strukturerat program där vi förbereder dig för yrkeslivet.

• Du får erfarenhetsutbyte och samtidigt ta del av andra psykologers expertis och specialistområden.

• Det finns goda förutsättningar till fortsatt anställning och utveckling efter din PTP.

Nytt kompetenspaket!

För dig som fortsätter din anställning hos oss efter avslutad PTP kommer vi erbjuda ett tvåårigt kompetenspaket för att ge dig en mjukare övergång mellan rollen som PTP-psykolog och legitimerad psykolog.

Det här erbjuds du:

• Verksamhetsspecifik kurs

• Deltagande på en nationell/nordisk kongress

• Auskultation inom primärvård, habilitering, barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri eller rättspsykiatri, totalt 5 dagar

• Möjlighet att gå handledarutbildning år 2

• Personlig uppföljning av erfaren psykolog

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert