Socialsekreterare

Logotyp

Socialsekreterare

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö stad söker

Socialsekreterare

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stad står inför stora utmaningar när det gäller hemlöshetsområdet och vi hoppas att du vill vara med och vidareutveckla det arbetet tillsammans med oss. Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor – det som ger positiv energi på jobbet.

Som anställd hos oss erbjuds du:

• introduktion

• intern och extern handledning

• flexibel arbetstid

• friskvårdsbidrag

• MI (motivated interview) utbildning

• centrala lokaler med närhet till Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter samt närhet till Möllevångstorget med sitt varierande utbud av affärer och restauranger med mat från hela världens hörn.

Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Det gör skillnad!

Arbetsuppgifter

Målgruppen för vårt arbete är vuxna personer med hemlöshet/bostadsproblematik, missbruksproblematik/beroende eller som av någon annan anledning är i behov av stöd från socialtjänsten. Vi erbjuder dig ett flexibelt och mångfacetterat arbete med varierande arbetsuppgifter. Som socialsekreterare hos oss kommer du att utreda enskilda individers behov av insatser enligt SoL och i vissa fall LVU/LVM. Klientfokus är alltid närvarande i ditt arbete och du arbetar tillsammans med klienten i dennes motivations- och förändringsarbete. Som en del i detta arbete har du stöd av MI-metoden.

I tjänsten ingår också att samarbeta med andra aktörer både internt och externt. I vuxenmottaget jobbar vi fem stycken inkluderat en förste socialsekreterare på 50% året ut. Vi jobbar väldigt nära och det krävs ett stort samarbete i gruppen. Externa aktörer kan vara Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, fastighetsägare, Hyresgästföreningen och Kronofogdemyndigheten. Vi strävar alltid efter att erbjuda medborgarna bästa service och kvalitetsarbete är viktigt inom vår verksamhet. Som medarbetare förväntas du aktivt delta i enhetens arbete med utveckling av arbets- och samverkansmetoder. En del i detta arbete är också att sprida kunskapen om målgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete som socialsekreterare med målgruppen vuxna med social utsatthet samt hem- och bostadslöshet. Du är utbildad socionom med god erfarenhet av myndighetsutövning och att arbeta med personer med psykiska funktionshinder. Vi önskar att du goda kunskaper om hyreslagstiftningen, migrationsfrågor och gärna erfarenhet av ProCapita och MI.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är en förutsättning liksom grundläggande kunskaper i Windows och Word.

Du är flexibel och kan vid behov prioritera om bland dina arbetsuppgifter för att hantera plötsligt uppkomna situationer. Du måste vara lugn och stabil i stressiga situationer, vara ödmjuk inför ditt uppdrag. Du har alltid ett gott bemötande samt god samarbetsförmåga. Som person ser vi gärna att du är initiativrik, engagerad och positiv.

Vill du vara med och skapa den bästa socialtjänsten? Kom och jobba hos oss!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer