Klinikchef – Distriktsveterinärerna

Logotyp

Klinikchef – Distriktsveterinärerna

För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa. Vi är en del av Jordbruksverket. Sök tjänsten som

Klinikchef

Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad. 

ARBETSUPPGIFTER

Vi är en affärsdriven verksamhet med kunden i fokus. I din roll som klinikchef kommer du att leda och vidareutveckla verksamheten i praktikområdet. Tjänsten innebär stora möjligheter till verksamhetsutveckling samtidigt som ett stort engagemang kommer att vara nödvändigt. De mest aktuella frågorna idag är ombyggnation av våra lokaler och rekrytering.

Som klinikchef leder du dina medarbetare genom ett nära och coachande ledarskap för att tillsammans hantera de dagliga utmaningarna. Arbetsgruppen i Karlskrona är högpresterande och väldigt drivande och tillsammans med gruppen finns det för dig som klinikchef stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten och även fortsatt erbjuda högkvalitativ djursjukvård, dygnet runt till djuren i och runt Karlskrona.

Distriktsveterinärerna är en organisation i förändring. Som klinikchef i Karlskrona ingår du i region Sydost där du tillsammans med övriga klinikchefer och regionchef ingår i regionledningsgruppen som arbetar med mer regionsövergripande frågor. Regionen strävar idag efter ett samarbete över gränserna och har en gemensam verksamhetsplan för hur samarbete kan utökas under 2023, ett arbete som du snabbt kommer att få ta del av när du tillträder din tjänst som klinikchef.

Från vårt huvudkontor i Jönköping finns även stöd i form av HR-partner, löneadministratör, ekonomiavdelning med flera.

Om du är veterinär finns stora möjligheter till egen utveckling inom det kliniska arbetet på flera djurslag.

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som klinikchef.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som lockas av utmaningen att leda en arbetsgrupp i en tid av förändring. Du är intresserad och engagerad i både verksamhet och medarbetare och har ett tydligt driv i ditt arbete.

Som klinikchef hos oss hanterar du de situationer som krävs för att gruppen ska få rätt förutsättningar att arbeta effektivt tillsammans. Det kan innebära allt från resursplanering till att engagerat arbeta för en enad verksamhet och ett sammansvetsat team.

Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du ser varje individ och låter alla komma till tals för att skapa engagemang och delaktighet.

Som klinikchef är du en god kommunikatör, håller en röd tråd och säkerställer att budskapet går fram och är tydligt. Ett gott samarbete är viktigt för oss och därför ser vi att du är lyhörd, lösningsorienterad och har förmågan att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är trygg i din roll som ledare, är självgående och fattar beslut med omdöme för att driva arbetet framåt mot såväl kortsiktiga som långsiktiga mål. Du är ett gott föredöme och en god representant för vår verksamhet. Du leder verksamheten enligt fattade beslut och organisationens vision och policy. Du har även lätt att anpassa sig till ändrade situationer och ser möjligheterna i förändring.

Vi ser gärna att du som söker är veterinär, men det är inte ett krav, dock ses erfarenhet från djursjukvårdsbranschen eller liknande branscher som meriterande. Vi ställer också krav på att du har relevant akademisk utbildning för rollen eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av ledande roll och ekonomiskt ansvar ses som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT

Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer