Sjuksköterska, psykiatri

Logotyp

Sjuksköterska, psykiatri

Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? Är du intresserad av att jobba med intensiva insatser för barn och ungdomar med komplex psykiatrisk problematik? Vill du hjälpa våra familjer att navigera genom kriser när en stor del av tillvaron har vänts uppochner? BUP Mellanvård Nordväst söker en sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Sök tjänsten som

Sjuksköterska, psykiatri

BUP Mellanvård Nordväst är en barn- och ungdomspsykiatrisk mellanvårdenhet, lokaliserad på Arenavägen med Globen som granne. Just nu är vi i en spännande fas där vi nyligen etablerat ett nytt arbetssätt enligt modellen FACT (Flexible Assertive Community Treatment). Enheten ingår i BUP Sektion Intensiv Öppenvård.

Målgruppen är barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik, ofta med samsjuklighet av flera diagnoser och med en låg funktionsnivå. Vårt uppdrag är bedömning och behandling av patienter med komplex problembild där behandling i lokal öppenvård ej varit tillräcklig. Våra patienter har stor variation i psykiatrisk problematik och funktionsnivå. Det finns ofta behov samverkan mellan flera aktörer och med det privata nätverket. Vi specialanpassar våra behandlingsinsatser för att möta patienter och familjers behov. Vi har möjlighet att träffa patienter både i hemmiljö, i annan närmiljö eller på mottagningen.

På enheten arbetar drygt ett tjugotal kvalificerade medarbetare; läkare, psykologer, socionomer, sjuksköterskor, behandlare och administratörer. Vi erbjuder ett brett bedömnings- och behandlingsutbud utifrån olika teoretiska synsätt. Arbetet utgår från ett biopsykosocialt synsätt, där systemiska, psykologiska, biologiska och sociala perspektiv integreras.

Vi som arbetar här är en grupp med blandade åldrar som alla är engagerade, vi upplever vårt arbete som mycket givande och trivs bra tillsammans. Vi strävar efter att ha hög kompetens på enheten för att kunna möta våra patienters behov.

Arbetsbeskrivning

Barnpsykiatriskt bedömnings- och behandlingsarbete inom mellanvård. Vi söker en specialistsjuksköterska som är intresserad av att arbeta med såväl sedvanliga sjuksköterskespecifika arbetsuppgifter, så som medicinuppföljning, bedömning av levnadsvanor och hälsosamtal, samt som även vill arbeta med psykologisk behandling.

Vårt upplägg med multiprofessionella team skapar en dynamisk och lärande arbetsmiljö som gör arbetet spännande, varierande och meningsfullt. I varje ärende arbetar vi i team om två. Vi utformar insatserna enligt BUP Stockholms riktlinjer och vårdprocesskartor.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska är ett krav. Vidareutbildning inom psykiatri och med erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete är meriterande, helst inom specialistpsykiatrin.

Utbildning motsvarande grundläggande psykoterapiutbildning är också meriterande. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av ätstörningsvård. Du ska uppskatta, och ha god förmåga att arbeta i team och samverka med våra viktiga vårdgrannar.

Personliga egenskaper

Du är trygg, stabil och flexibel. Du har god samarbetsförmåga och är lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Mellanvård Nordväst är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms Läns Sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

– tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

– ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

– krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer