Socialsekreterare

Logotyp

Socialsekreterare

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet? Sök tjänsten som

Socialsekreterare

Vi söker nu en kollega som vill vara med och fortsätta utveckla kvalitetsarbetet inom Vuxenenheten. Vi värnar och arbetar aktivt med rättssäkerheten i våra processer med fokus på individen. Att skratta på jobbet är viktigt för oss och tillsammans arbetar vi för att upprätthålla en god arbetsmiljö. Enhetens uppdrag är att utreda ansökningar och anmälningar samt bedöma behov av vård eller rätten till bistånd till vuxna inom områdena ekonomiskt bistånd, missbruk, beroende, våld i nära relation, psykiska funktionsnedsättningar och övriga frågor som rör vuxna inom individ och familjeomsorgen. Vi handlägger ärenden både enligt SoL, LVM och barnkonventionen. Sedan årsskiftet består enheten av en enhetschef och åtta socialsekreterare.

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare kommer du primärt att arbeta med missbruk, beroende, våld i nära relation och psykiska funktionsnedsättningar. Du kommer att förhandsbedöma, utreda, besluta och följa upp insatser enligt gällande lagstiftning.

KVALIFIKATIONER

Du har socionomutbildning och mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Du har dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning (minst 5 år i följd) inom aktuella områden såsom missbruk, beroende och våld i nära relationer samt utbildning i ASI och MI. Vi ser gärna att du även har erfarenheter av att arbeta med personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Du är stabil, stresstålig och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar och har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Du besitter en personlig mognad och har en god samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att du har körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Vi erbjuder dig

• En arbetsplats med stor variation av ärenden.

• I ditt dagliga arbete har du nära till arbetsledare som stöttar och engagerade kollegor.

• Du får en bred kompetens på enheten eftersom vi handlägger inom flera sakområden.

• Tillåtande miljö möjlighet att provtänkande.

• Du kommer att vistas i en tillåtande och lärande organisation, där vi främjar att du tänker och provar nytt inom ramen för ditt uppdrag. 

• Regelbunden processhandledning.

• Fräscha aktivitetsbaserade kontor med goda förutsättningar för samverkan och med perfekt läge för pendlare. 

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert