Fysioterapeut/sjukgymnast

Logotyp

Fysioterapeut/sjukgymnast

Ortopediska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping är en del av Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) inom Region Östergötland.

Kliniken har en vårdavdelning där en del är undervisningsavdelning, samt en mottagning och en rehabenhet. Verksamheten omfattar bedömning, uppföljning, konservativ behandling samt akut och planerad kirurgi. Förutom basortopedi är klinikens specialistområden barnortopedi, övre och nedre extremitetskirurgi, ryggkirurgi samt tumörkirurgi. Sök tjänsten som

Fysioterapeut/sjukgymnast

På rehabenheten arbetar 10 fysioterapeuter och 7 arbetsterapeuter. Vi bedriver rehabilitering inom högspecialiserad sjukvård, forskning och utveckling. Vi ansvarar för klinisk utbildning av studenter som läser till fysioterapeuter och arbetsterapeuter inom vår basverksamhet och på vår studentavdelning (KUA).

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att ansvara för fysioterapi med delat uppdrag mot både vårdavdelning och mottagning.

Arbetet på avdelningen innefattar funktionsbedömningar, rehabilitering och mobilisering av inneliggande patienter. Som fysioterapeut på vårdavdelningen har du även ansvar att informera patienten kring restriktioner och fortsatt rehabilitering. Fysioterapeuten har en viktig roll i arbetet kring att säkra en trygg hemgång för patienten. Arbetet kräver både självständighet och förmåga att samverka med övriga professioner, på och utanför avdelningen. Här ingår samverkan med externa aktörer såsom kommuner såväl som andra rehabiliterande enheter.

Arbete på mottagningen innebär bedömning, behandling och uppföljning av ortopediska patienter. Arbetet är indelat i olika specialistområden såsom nedre extremitet, övre extremitet, barnortopedi, ryggkirurgi samt tumörkirurgi.

Som medarbetare på ortopediska klinikens rehabenhet förväntas du delta i teamarbete, studenthandledning och verksamhetsutveckling.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast. Det är av fördel om du har klinisk erfarenhet inom rehabiliterande verksamhet och särskilt meriterande med erfarenhet inom ortopedi, barn och slutenvård. Det är en styrka om du tidigare har arbetat i team med andra professioner samt att du har erfarenhet av att handleda studenter. Vi ser gärna att du har ett intresse för verksamhetsutveckling och av att driva projekt.

Personliga egenskaper

Du har en god förmåga att samarbeta med andra professioner och vårdgrannar. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo med varierade arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta i team men litar också till din egen förmåga och känner dig trygg med att arbeta självständigt. Du är flexibel och har god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och information

Tjänsten är en visstidsanställning med start snarast eller enligt överenskommelse.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert