Enhetschef

Logotyp

Enhetschef

Är du på jakt efter din nästa utmaning där du får möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med glada och engagerade kollegor? Vågar du tänka nytt och ifrågasätta de sätt vi arbetar på idag? Då kan detta vara det perfekta jobbet för dig! Söker tjänsten som

Enhetschef

Hos oss på Vårdcentral Eden finns kompetensen samlad i rymliga och fräscha lokaler mitt i Malmö! Vårdcentralen Eden ligger mitt i Malmö med närhet till Södervärns busstation, Citytunneln och Folkets Park. I området finns det gott om lunchrestauranger och bra kommunikationer för dig som pendlar. Totalt är vi runt 50 medarbetare som tillsammans tar hand om vårdcentralens cirka 14 500 listade patienter.

Förutom familjeläkarmottagningen har vi flera sjuksköterskespecialistmottagningar, barnavårdscentral, psykosociala teamet, sjukgymnastmottagning och goda HBTQ-kunskaper. Våra läkare arbetar i nära samarbete tillsammans med våra specialist- och allmänsjuksköterskor, med gott stöd från undersköterska och medicinska sekreterare. Hos oss finns även psykologer, kurator, sjukgymnaster och dietist.

En viktit del i att bygga upp en trivsam arbetsplats är gemenskap och ett gott samarbete där vi alla bidrar med vår kompetens, glädje och engagemang. Vi vill att vår enhet ska bygga på teamarbete där vi alla arbetar för att ge våra patienter en högklassig vård. För att kunna nå detta mål måste vi kunna utmana de sätt vi arbetar på idag och våga tänka nytt!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef som vill driva utvecklingen framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat!

Som enhetschef hos oss på Eden har du det övergripande ledningsansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi på avdelningen där du utifrån mål och beviljade resurser kommer driva verksamhetens mål och skapa de rätta förutsättningarna för att kunna leverera bästa möjliga vård. Du kommer vara chef och arbetsledare för de sjuksköterskor och den undersköterska som finns på enheten. Organisatoriskt är du direkt underställd verksamhetschefen, som du även har ett nära samarbete med. Inom divisionen finns även HR-specialist, ekonom, verksamhetsutvecklare och kommunikatör till ditt stöd.

För att kunna möta patienternas komplexa vårdbehov på bästa möjliga sätt tror vi att en viktig framgångsfaktor är att skapa delaktighet och bygga en stark teamkänsla mellan olika professioner. Genom ett nära ledarskap skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats, en god arbetsmiljö och inspirera till förbättringsarbete. Annonsen avser en tillsvidaretjänst där en del av tjänsten kommer att innebära kliniskt arbete.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är distriktsköterska eller legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefsarbete, och/eller om du har erfarenhet inom primärvården anses detta meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som ser det positiva i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling och som har förmågan att förmedla detta till dina medarbetare. Du strävar efter att vara tillgänglig för och inge trygghet till personalen. Du är prestigelös och lyhörd i ditt ledarskap och tar på så vis tillvara på medarbetarnas engagemang och styrkor. Vidare skapar du dialog kring för verksamheten viktiga frågor samt tar initiativ till att samverka med andra parter. Ditt intresse för människor och din kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa goda relationer och kan samverka såväl inom som utom enheten. I ditt ledarskap har du förmågan att utifrån ett helhetsperspektiv planera, organisera och följa upp beslut och resultat. Du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten samt vana att inkludera medicinska aspekter i beslut för verksamheten.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer