Barnsjuksköterska/Distriktssköterska

Logotyp

Barnsjuksköterska/Distriktssköterska

Nu är du hjärtligt välkommen till oss! Vår arbetsplats utmärks av ett härligt klimat där du får möjlighet att arbeta nära fem glada och positiva BVC-sjuksköterskor. Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga och att vi samarbetar när det behövs. Vi växer och söker dig som vill bli vår nya

Barnsjuksköterska/Distriktssköterska

Vi på Vårdcentralen Gullviksborg har cirka 12 500 listade patienter och vår barnavårdscentral (BVC) som ligger i en familjecentral, har drygt 1700 barn listade. Vårt BVC är en del av Familjehuset Nydala som ligger strategiskt placerat vid Nydalatorget. Vi arbetar nära Familjehusets övriga verksamheter: Öppna förskolan, Tandborsten och Socialrådgivningen. I denna dynamiska och mångkulturella del av Malmö är Familjehuset Nydala en viktig aktör i barnfamiljers liv!

Som familjecentral riktar vi oss till föräldrar och barn genom att arbeta hälsofrämjande med att tidigt förebygga och verka stödjande. Vårt arbete utgörs till stor del av vilket behov och önskemål barnfamiljen har, med utgångspunkt i hela familjens livssituation för att bidra till god hälsa hos barn och föräldrar genom att:

• Vara tillgänglig och verka som nära mötesplats.

• Arbeta för att det sociala nätverket mellan barn och föräldrar stärks.

• Utforma arbetssätt där både föräldrar och barn är delaktiga.

• Erbjuda lättillgängligt stöd.

• Vara ett kunskaps- och informationscentrum.

• Utveckla god service.

Arbetsuppgifter

I din roll som barnsjuksköterska/distriktssköterska arbetar du förebyggande med barn och familjer utifrån barnhälsovårdens basprogram. Vidare ingår bland annat stöd i föräldrarollen, bedömning av barns utveckling, hembesök hos nyfödda, föräldragrupper, läkarmottagning och vaccinationer samt förebyggande arbete för att undvika ohälsa. Vaccinationer inklusive BCG-vaccination är en del av arbetsuppgifterna hos oss och du kommer även vara aktiv i samverkan på familjecentralen.

Vi arbetar utifrån Vägledande samspel/International Child Development Program (ICDP), vilket är ett hälsofrämjande program som uppmärksammar det positiva samspelets avgörande betydelse. Journalföringen är datoriserad och vi använder oss av PMO. Hos oss erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter genom kontinuerlig vidareutbildning. Arbetstiderna för tjänsten är förlagda till dagtid kl. 07.30-16.30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill har du specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot barn och ungdom, alternativt som distriktssköterska. Har du erfarenhet av att ha arbetat på BVC och/eller av BCG-vaccination ser vi det som meriterande för tjänsten.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Även språkkunskaper som kompletterar de språk vi redan har representerade på arbetsplatsen är meriterande.

Som person är du organiserad och kan ta eget ansvar för dina listade barn och familjer, samtidigt som du söker ett gott samarbete med övriga aktörer inom Familjehuset och tror på familjecentralskonceptet. Vidare är du en person som trivs med variation i ditt arbete, sätter dina patienter i fokus och som snabbt kan ställa om när situationen kräver det. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuell anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret begäras.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert