Dietist

Logotyp

Dietist

Vi söker en dietist för tillsvidaretjänst till vår mottagning på Ekerö.

Rehab Västra är en egen resultatenhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde med uppdrag att bedriva primärvårdsrehabilitering och tilläggsuppdrag för neuroteam i öppenvård. Våra mottagningar finns i Bromma, Ekerö, Kista och Spånga. Tillsammans är vi ca 65 medarbetare varav 7 dietister.

Vårt arbete präglas av arbetslust och stort engagemang i våra patienter. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Därför satsar vi på flexibla arbetstider och förmåner så som ett generöst friskvårdsbidrag, möjlighet till friskvård på arbetstid och fri sjukvård.

Mottagningen ligger centralt mitt i Ekerö Centrum i ljusa, fräscha lokalare Du tar dig dit på 15 min med buss från Brommaplan. Bussarna går var tionde minut. Eller på 15 min via färjan från Slagsta till Ekerö Centrum. Möjlighet finns även att åka kommunalt från Fittja via Färjan till Ekerö centrum. restid beräknad ca 30 min

Arbetsuppgifter:

Som dietist träffar du patienter i alla åldrar och från olika kulturer. Då patienterna har en mängd olika typer av sjukdomar och problem ställer arbetet krav på bred kompetens och självständighet men också förmåga till ett nära samarbete med arbetsterapeuter, sjukgymnaster och andra yrkesprofessioner både internt och externt. Tycker du om att arbeta med gruppverksamhet finns möjlighet att vara en i teamet kring exempelvis viktskola, artrosskola, KOL skola och/eller hälsosamma vanor.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a:

Förebygga, utreda, bedöma, behandla och utvärdera kost- och nutritionsrelaterade problem, symptom och sjukdomar för enskilda individer individuellt och/eller i grupp.

Förskriva nutritionsstöd.

Ansöka om landstingsbidrag för näringspreparat till enskilda patienter.

Erbjuda vårdpersonal i primärvården utbildning och information inom dietetikområdet.

Anställningsform:

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Omfattningen är heltid 40 tim/vecka men även deltid kan diskuteras om det är att föredra. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande under annonseringstiden och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag passerat varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är leg. dietist.

Tidigare erfarenhet av primärvård är meriterande.

B-körkort är ett krav

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper vilket innebär att du:

Tycker om att arbeta i team men också självständigt och under eget ansvar med arbetsuppgifter av varierande art.

Är ansvarstagande och förenar självständigt arbete med god samarbetsförmåga.

Är flexibel och har god kommunikativ förmåga.

Är lyhörd, stresstålig, serviceitriktad.

Har en positiv attityd till utveckling och förnyelse av arbetet.

När du arbetar i patienters hem måste du klara av att vistas i miljöer med pälsdjur och inte vara känslig för röklukt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer