Produktionschef

Logotyp

Produktionschef

Har du flera års erfarenhet av att driva större byggprojekt med ansvar för ekonomi, personal och uppföljning? Är du en erfaren och trygg ledare som gillar att lyfta och leda andra? Då kan jobbet som Produktionschef till Skanska i Gävle vara rätt för dig!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver de tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Skanskas medarbetare bidrar till företagets framgång och idag är Skanska ett av världens största byggföretag. De är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i deras starka värderingar utvecklar de sina medarbetare och sin verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med Skanska!

Skanskas husbyggnadsverksamhet i Region Norr har fokus på bostäder samt kommersiella fastigheter. De har ett nära samarbete med kunder och är specialister på nyproduktion och ombyggnation av bland annat sjukhus, handel, skolor och kontor med ambitionen att vara en förebild inom svenskt näringsliv gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och lönsamhet. Skanska lägger stor vikt vid att bygga det bästa teamet för att vinna affären och lönsamt genomföra uppdraget.

Just nu har Skanska ett flertal spännande pågående projekt och behöver utöka sin organisation med en Produktionschef till sin husverksamhet i Gävle.

Rollen som produktionschef på Skanska innebär att du får en nyckelroll i Skanskas projekt och har ett övergripande ansvar för att leda, styra och planera produktionen i deras husprojekt med fokus på säkerhet, produktivitet och lönsamhet. Du ansvarar för planering och ledning av verksamheten, både på ett övergripande plan och i den dagliga driften, samt har övergripande ansvar för ekonomistyrning och för projektens ekonomiska resultat och dess personal. Du medverkar från projektstart till besiktning. Att leda, motivera och utveckla ditt team till att nå uppsatta mål och deadlines är en given och stor del av din roll.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Organisera och resursplanera projektet tillsammans med närmaste chef
 • Leda det dagliga arbetet på byggplatsen med fokus på hög säkerhet, kvalitet och produktivitet.
 • Skapa rutiner för kontinuerlig identifiering, bedömning och uppföljning av arbetsmiljö- och säkerhetsrisker.
 • Bygga och underhålla långsiktiga relationer med kund, beställare och underentreprenörer.
 • Skapa förutsättningar för produktionens medarbetare vad gäller trivsel på arbetet, utvecklingsmöjligheter och teamkänsla.
 • Säkerställa bra kommunikation och information på arbetsplatsen och även ansvara för dokumenthantering och främjande av digitala arbetssätt.

Krav

 • Du är en erfaren och trygg ledare som är van vid att styra större byggprojekt.
 • Erfarenhet av att bygga såväl bostäder som skolor och kommersiella fastigheter och att bygga hållbart ligger dig varmt om hjärtat.
 • Erfarenhet av att arbeta i olika samarbetsformer, som tex partnering.
 • Erfarenhet av att leda båda tjänstemän och yrkesarbetare.
 • Ansvarat för frågor kring kvalitet, miljöpåverkan och säkerhet.
 • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av att jobba digitalt med arbetsberedningar och ritningar.
 • Svenska som arbetsspråk och god förståelse för engelska.

Meriterande

 • Högskoleutbildning inom bygg- och anläggning eller annat lämpligt område (En gymnasial utbildning med yrkeserfarenhet funkar också)
 • Erfarenhet från sjukhusprojekt.

Som person är du en lagspelare med stort hjärta och engagemang. Ledarskapet är något du tycker om och du är en engagerad ledare som trivs med att arbeta i team och som vill bidra till medarbetarnas utveckling och till en positiv arbetsmiljö. Att ha ett starkt fokus på ekonomi och lönsamhet i projekten är givet för dig och du gillar att ha struktur och ordning omkring dig. Du har förmågan få ihop helheten i processer med många olika aktörer inblandade och du har ett bra helhetsperspektiv utan att förlora detaljerna. Kvalitet, miljöpåverkan och säkerhet är parametrar som Skanska aldrig tummar på och givetvis inte du heller.

Du erbjuds ett givande arbete i en varierad roll där du har stora möjligheter att påverka. På Skanska har du stora utvecklingsmöjligheter och företaget satsar på utbildningar för ledare och medarbetare. För rätt person finns det även stora internationella möjligheter – om man vill!

Skanska satsar stora resurser på området och ser fram emot att hitta rätt person för tjänsten.

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan med ditt CV!

I denna rekrytering samarbetar Skanska med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Jenniefer Berg på jenniefer.berg@jobway.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert