Javautvecklare

Logotyp

Javautvecklare

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Myndigheten har omkring 490 anställda och har sin verksamhet i Solna och Östersund. 

Vill du säkra upp information som ska främja folkhälsan och förebygga hälsohot? Då har vi en intressant tjänst för dig.

Jobway söker för Folkhälsomyndigheten en skarp Javautvecklare. Folkhälsomyndigheten har kontor både i Solna och i Östersund. De är en statlig myndighet som lyder under Socialdepartementet och de är idag 500 anställda.

Myndigheten bildades den 1 januari 2014 genom en sammanslagning av dåvarande Smittskyddsinstitutet och Statens folkhälsoinstitut. Folkhälsomyndigheten är nationell kontaktpunkt när det gäller internationella hot mot människors hälsa.

Just nu är myndigheten i en digitaliseringsfas och söker därför en Javautvecklare:

Dina arbetsuppgifter

Dina huvuduppgifter kommer att vara att medverka i myndighetens olika IT-projekt med systemutveckling i fokus men också att medverka i förvaltningen av våra system. Du kommer även medverka i vårt arbete med att utveckla allt från myndighetsgemensamma systemkomponenter, enhetliga arbetsrutiner och processer till metoder inom området. Du rapporterar till teamledare, projektledare samt förvaltningsledare och du är personalmässigt direkt underställd IT-chef.

Din kompetens

Krav och meriter för anställning

Vi söker dig som har:

  •         2-3 års erfarenhet av Javautveckling.
  •         goda kunskaper om operativsystem, databaser, nätverk, IT-säkerhet, kommunikation samt         informationssäkerhet.
  •         goda kunskaper i agila utvecklingsmetoder
  •         goda kunskaper i gränssnittsutveckling
  •         goda kunskaper i systemförvaltning
  •         goda kunskaper om Continuous Integration och automatisk release-hantering.

Som person ser vi gärna att du är lugn, trygg och stabil. Det är bra om du tror att du kommer att trivas i en myndighetsvärld. I din roll kommer du att ha förhållandevis nära kundkontakt både internationellt och nationellt. Därför ser vi gärna att du är utåtriktad och social.

Att kunna jobba både självständigt och i team är något som är väldigt viktigt då du kommer att ha frihet under eget ansvar men även jobba en del i ett utvecklingsteam.

Vi erbjuder dig en möjlighet att ta nästa steg som utvecklare. Du får de verktyg som krävs för att lyckas samtidigt som det finns goda möjligheter att vidareutvecklas inom företaget. Vi är ett härligt gäng som hjälper och stöttar varandra i arbetet samtidigt som vi ser till att ha roligt tillsammans. 

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar Folkhälsomyndigheten med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringsansvarig Viktor Björksell, 08-520 017 52. Urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer