Fullstack-utvecklare

Logotyp

Fullstack-utvecklare

Cardrop Sverige AB har nyligen beta-lanserat webbtjänsten Cardrop.com, som är en vidareutveckling av bilförmedlingstjänsten
MotorMäklaren.se. Bolaget har utvecklats med kundfeedback i tre år. Det senaste året har försäkringsförmedlingstjänsten Insplanet investerat kraftigt i bolaget och tillsammans har vi genomfört ett omfattande digitaliseringsprojekt. I styrelsen sitter bla. grundarna av Insplanet, Myloan, Storytel, mfl. Bolaget har 12 anställda idag.

Cardrop erbjuder ett digitalt gränssnitt för att på ett enkelt sätt byta bil, oavsett var du bor i landet. Säljaren får bilen upphämtad med biltransport för ett säljuppdrag och sedan sköter Cardrops personal resten. I Cardrops arbete ingår transport, bilprovning, rengöring, annonsering och försäljning. Från nätbutiken kan köpare beställa bilar med hemleverans och öppet köp.

Cardrop sitter i härliga lokaler med takterrass på Grev turegatan som dom delar med sin samarbetspartner Insplanet.

Målsättningen är att bli störst i Sverige inom den tilltänkta målgruppen. Under resans gång ska tjänsteutbudet utvecklas och breddas för att möta marknadens behov och att alltid erbjuda det bästa alternativet när man ska sälja sin bil. Dessutom kommer det interna digitaliseringsarbetet att fortsätta, där den personaldrivna verksamheten successivt ska ersättas med automatiserade lösningar.

Din roll

Vi söker en ambitiös PHP-utvecklare som ska vara med vid lanseringen av tjänsten. I din roll jobbar du nära vd och affärsutvecklare och sköter huvuddelen av back-end-utvecklingen och även en del mot front-end.

Som stöd i arbetet har du tillgång till en hel IT-avdelning som sitter i Kiev, Ukraina. Där finns PM, CTO, front-end, back-end och designers. Personalen är redan intränad och hyrs av oss vid behov.

Det finns goda möjligheter för dig att vara med och utvecklas med bolaget. Samt att ta till vara på talanger som kan sträcka sig bortom programmering.

Generellt om dig

-Minst 5 år som utvecklare och minst 1 år som mellan- eller senior position. Kandidat eller motsvarande i Computer Science.

-God förståelse för design patterns (i både strikt och bred mening).

-Goda algoritmkunskaper: skicklighet att välja, förstå, utforma och utvärdera algoritmer.

-Erfarenhet av Test Driven Development är ett stort plus.

-God vana att utvärdera andras kod.

-Plus: erfarenhet av Selenium, Swagger och BankID. Även erfarenhet av Single page applikation(SPA)

-Du måste vara självgående men även kunna arbeta bra i team.

-Svenska, Engelska tal och skrift är ett krav.

Back-End-kunskaper

Vi förväntar oss god förståelse för back-end-utveckling med tillräcklig självsäkerhet att kunna ta ansvar och driva utvecklingen i det området. Nedan beskrivs den miljö som finns idag, ju närmre dina erfarenheter passar detta desto bättre.

Programmeringsspråk: PHP 7

Frameworks: Symfony 3. Andra PHP frameworks är ett plus.

Toolset: Ansible eller andra automatiseringsverktyg. Erfarenhet av CI/CD setup och automatisering.

Data Processing Warehousing: God förståelse för MongoDB. Relationsdatabaser och caching solutions är ett plus.

Front-end

Vi ser det som en stor fördel att du har god förståelse för front-end och kan utvärdera eller kravställa sådant arbete. Det huvudsakliga behovet är att du arbetar med back-end.

Programmeringsspråk: Javascript, ECMAScript 6

Typescript: Node.js

Markup: HTML/CSS. CSS template engines (vi använder SASS
idag)

Frameworks: Angular 2/4

Toolset: Webpack och liknande. Karma eller annan test runner. Jasmine 2 eller Mocha. Cucumber eller annan e2e testing solution.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer