Ingenjör

Logotyp

Ingenjör

I mer än 10 år har JFD Sweden AB byggt och utvecklat marina specialfarkoster. Flaggskeppet är en över 10m lång snabbgående motorbåt som kan färdas både på och under ytan.

JFDS är ett helägt dotterbolag till JFD Ltd med huvudkontor i Glasgow, Skottland. Moderbolaget har i 30 års tid levererat ubåtsräddningsutrustning till mer än 20 länder på fem kontinenter.

Våra produkter är fyllda med innovativ teknik och mängder med kreativa lösningar för att klara miljön i undervattensläge. Skrov byggda i kolfiber, dieselmotor/vattenjet, lithiumbatterier/trustrar, hydraulik, pneumatik samt ett sofistikerat navigations- och informationssystem. Produkterna säljs främst på export. Vi är lokaliserade på Rindö Marines varvsområde nära färjeläget mot Vaxholm.

 

Junior högskoleingenjör inom elektronik/mekatronik.

Med oss kommer du att arbeta väldigt brett från idé till färdig och testad produkt inom konstruktion av elektroniksystem, design av delsystem och val av komponenter till våra produkter. Du planerar och utför egna verkstadsprover av konstruktioner och system samt installerar och testar dessa i våra farkoster. Framtagning av dokumentation på både svenska och engelska är en central del i ingenjörsarbetet.

För att lyckas i rollen är du högskoleingenjör inom antagligen elektronik eller mekatronik, i början av din karriär.

Du brinner för produktutveckling och är van att arbeta i projektform. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett vedertaget CAD-program för elektronik, någon form av PLM-system och kan hantera en lödkolv. Fortsättningsvis har du god analytisk förmåga samt erfarenhet av protokoll för seriell kommunikation, RS232, RS422, CAN(J1939) eller TCP/IP.

Som person är du självgående, engagerad och ansvarstagande, trivs med att arbeta i team och kan hantera en varierande arbetsmiljö. Du tycker om att tillsammans med personal i produktionen arbeta fram förbättringar och medverka vid införandet av dessa. Tidigare erfarenhet av konstruktion för marina applikationer är mycket meriterande.

Vi erbjuder en roll där du har möjlighet att arbeta med hela konstruktionsprocessen från design, tillverkning och test, till installation i våra farkoster. Vidare har vi goda anställningsförmåner för våra medarbetare.

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar James Fisher Defence Sweden AB med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringskonsult Karin Bäck, tel 08 511 617 43. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer