Public Affairs Manager

Logotyp

Public Affairs Manager

Vill du vara med och påverka Sveriges mål inom klimat, miljö och energi? Är du en kommunikativ och analytisk person som vill driva frågor med fokus på Energigaser? Då vill vi höra med om dig. Ansök idag!

I tjänsten hos Energigas Sverige är din uppgift att, genom omvärldsbevakning, analysera och sprida information om olika styrmedel och regleringar som påverkar gasbranschen. Arbetet omfattar samtliga energigaser inom sektorerna industri, vätgastransporter, sjöfart och el- och värme och sker i nära samarbete med Energigas Sveriges medlemsföretag samt andra nationella som internationella branschorganisationer. Energigas Sverige vill förstärka den positiva utveckling som energigaserna har. Energigaserna är en självklar del av det hållbara samhället och bidrar till effektivare energianvändning, fler jobb och en renare miljö. En viktig arbetsuppgift är att stärka politikens medvetenhet och kunskap om energigasernas roll i samhället.

I rollen ingår att skapa medvetenhet och kunskap kring energigaserna och dess roll i miljöomställningen. Arbetsuppgifterna varierar mellan att göra utredningar i egen regi eller genom konsultupphandlingar, svara på remisser, ansvara för medlemsgrupperingar, delta i arbetet på EU-nivå samt representera Energigas Sverige i olika externa projekt. Tjänsten är utåtriktad och innefattar arbete och dialog med politiker, myndigheter och andra beslutfattare. Ett mål är att Energigas Sverige i större omfattning ska bli inbjudna till politiska samtal och andra sammanhang där förutsättningarna för energibranschen diskuteras. 

För att lyckas i denna roll har du:

 •  En relevant akademisk utbildning med erfarenhet av arbete med energifrågor, gärna med anknytning till gas, och/eller intresse för energi- miljö- och klimatfrågor.
 • Tidigare erfarenheter inom public affairs 
 • Kunskap inom energi och klimatlagstiftning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska

Det är mycket meriterande om du har kontakter med tjänstemän inom Regeringskansliet och politiker inom regering och/eller riksdag. Om du har kontakter med politiker eller tjänstemän på EU-nivå så är även detta en fördel.

Vi lägger stor vikt i dina personliga egenskaper. Känner du igen dig i denna beskrivning?

 • Utåtriktad och trivs med många kontaktytor inom företag, medlemsföretag, politiker och andra beslutsfattare
 • God kommunikativ förmåga och kan anpassa din kommunikation efter situation och målgrupp
 • God analytisk förmåga
 • Proaktiv och gillar att ligga steget före
 • Initiativtagande och vågar ta för sig
 • Positiv och prestigelös

Om så är fallet kan du vara rätt person för rollen!

I denna rekrytering samarbetar Energigas Sverige med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se eller Emelie Danielsson, emelie.danielsson@jobway.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Energigas Sverige erbjuder dig:

 • Placering är på Kungsholmen i Stockholm och tillämpar även distansarbete
 • En familjär och trygg företagskultur som värdesätter god gemenskap och frihet under ansvar
 • Möjlighet att vara med och påverka miljöpolitiken nationellt som internationellt

Energigas Sverige är branschorganisationen för samtliga energigaser inom vägtransporter, sjöfart, industri samt el och värme. Se mer på www.energigas.se/om-oss/organisation. Vi är övertygade om att energigaserna har en viktig roll för att nå Sveriges mål inom klimat, miljö och energi. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert