Konstruktör, automation

Logotyp

Konstruktör, automation

Arbetar du som konstruktör idag och sugen på att ta nästa steg i karriären? Vill du arbeta på ett världsledande bolag och tillsammans bygga upp deras serviceorganisation? Som konstruktör hos Rittal har du en nyckelroll på ett företag som värdesätter kompetensutveckling och varierande arbetsuppgifter! Om du är intresserad av en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, ansök här!

I rollen som Konstruktör på Rittal kommer du arbeta med:
På vår avdelning, Pre-sales and Projects, inom Energy & Power Solutions kommer du att ansvara för att ta fram tekniska lösningar för strömfördelning, energilagring, lågspänningsställverk samt lösningar inom industri- och infrastrukturprojekt som driver utvecklingen mot ökad elektrifiering. Du kommer att jobba internt med våra Säljteam och externt med befintliga partners, systemintegratörer, konsulter och slutkunder inom Skandinavien.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av:

 • Att arbeta med reservkraftsystem, UPS och lösningar för energilagring.
 • Dimensionering/ konstruktion och design av lösningar för strömfördelning och lågspänningsställverk för industrin och infrastrukturprojekt.
 • Att arbeta med föreskrivande led för att underlätta implementation av våra lösningar.
 • Att utveckla lösningar som ger kunderna ökat mervärde genom kreativt samarbete.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

 • Vi söker dig som har minst 2 års erfarenhet av design och konstruktion inom automation, strömfördelning eller infrastrukturprojekt mot energisektorn.
 • Utöver det ser vi att du även har en utbildning inom mekatronik, automation eller likvärdig kunskap och erfarenhet.
 • Erfarenhet från design, konstruktion och montering inom området Kraft & Energi.
 • Erfarenhet av ECAD, Eplan eller andra mjukvaror för electrical design.
 • Erfarenhet av att driva affärer från pre-sale till överlämning.
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Vi lägger stor vikt i dina personliga egenskaper och ser därför att du som person engagerad och affärsinriktad med stor teknisk förståelse som har förmåga att skapa långsiktiga relationer och sätta kunden i fokus. Vidare ser vi att du är självständig och har förmåga att driva, ta egen initiativ och se utvecklingsmöjligheter. Det är även viktigt att du kan arbeta mot bestämda mål samt ha ett relationsskapande beteende.

Rittal erbjuder dig:

 • Frekvent utbildning på företaget och det finns stora möjligheter att utvecklas internt.
 • Rittal är ett globalt företag med enorma möjligheter.
 • Ett företag som satsar på högkvalitativa produkter.

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med ditt CV! I denna rekrytering samarbetar vi med Rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Oscar Thiele på oscar.thiele@jobway.se eller 0735811804. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten och din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Rittal AB Rittal, som ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group, är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet. På Rittal i Skandinavien hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 6000 kunder. Dessa betjänas från svenska huvudkontoret i Ängelholm, kontoren i Stockholm, Göteborg samt från de norska och danska kontoren i Ski och Köpenhamn.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert