Produktionsteknisk ingenjör

Logotyp

Produktionsteknisk ingenjör

Är du en person som trivs i en variationsrik nyckelroll på ett bolag där kvalité och innovation är hörnstenarna? Vill du bli en del av ett entreprenörspräglat, globalt och lönsamt företag under tillväxt? Om du är intresserad av en ny utmaning i karriären och känner att detta stämmer in på dig, läs vidare! Välinge Innovation expanderar och söker dig som är

Produktionsteknisk ingenjör

Till Välinges verksamhet i Viken, strax norr om Helsingborg, söker vi dig som har en industriell produktionsteknisk arbetserfarenhet och som vill vara med och utveckla världens mest avancerade golvproduktionsanläggning.

Som produktionsteknisk ingenjör arbetar du operativt och nära produktionen. Du kommer vara tekniskt ansvarig för delar av vår produktion, bland annat för vår presslinje.

Dina arbetsuppgifter innefattar även att:

 • Operativt ansvara för tekniska förbättringar i vår produktion
 • Stötta produktionen avseende bland annat kvalitetssäkring och metodutveckling
 • Arbeta fram metoder och strategier för ständiga förbättringar inom process, maskin och kvalitét.
 • Föreslå, planera, driva och följa upp projekt inom ditt område

Krav

 • Utbildad ingenjör fördelaktigt inom maskinteknik/automation eller motsvarande arbetserfarenhet
 • Erfarenhet av produktionsteknik från tillverkande bolag
 • Har du erfarenhet från metoder som Six Sigma och Lean Production är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från träindustrin.

Du erbjuds

 • En arbetsplats präglad av innovation och nytänkande, där man uppmuntrar kreativitet samt nya idéer.
 • Interna utvecklingsmöjligheter såväl som i rollen och inom företaget
 • Stor frihet, och möjlighet att driva sitt egna arbete
 • God och trygg arbetsmiljö, med familjär och prestigelös företagskultur

Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Välinge med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett innovativt och expansivt företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinge Innovationsteknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv, men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl.a. golv.

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och pulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som producerar våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvm golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert