Specialpedagog

Logotyp

Specialpedagog

En arktisk småstad i världsklass. Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Sök tjänsten som

Specialpedagog

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Beskrivning av verksamheten

I och med att Gällivare kommun genomför en skolstruktur kommer högstadieeleverna att placeras på Sjöparksskolan och med det bilda Nya högstadiet, Under ett år kommer eleverna att tillhöra Nya högstadiet, men vara utplacerade på olika enheter. Från hösten 2019 är det tänkt att eleverna kommer att gå på samma skola, Sjöparksskolan.

Dina arbetsuppgifter

Arbeta som specialpedagog, åk 7-9. Tjänsten kommer att vara placerad på Nya Högstadiet, och innebär att du arbetar mot elever på olika enheter. Du ansvarar för utredningar, extra anpassningar och dokumentation utifrån de olika stöddokumenten. En del av tiden arbetar du mot elever i behov av särskilt stöd. Du arbetar i arbetslag. Du kan även komma att bli mentor för elever.

Kvalifikationer

Specialpedagog med legitimation. Du ska vara ansvarskännande, tydlig och driven samt ha lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Engagemang, lösningsfokus, nytänkande, intresse av och förmåga att samarbeta är kvaliteter som skolan värdesätter.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer