SFI-lärare

Logotyp

SFI-lärare

Är du en kreativ och tydlig pedagog som brinner för språk och språkutveckling? Vill du vara med och bidra till att våra vuxna elever får en bra utbildning och introduktion till samhälls- och arbetslivet? Då är du välkommen till oss på Komvux Campus Risbergska! Sök tjänsten som

SFI-lärare

Vi söker nu två engagerade lärare till SFI på Komvux Campus Risbergska i Örebro. På Komvux SFI bedrivs undervisning på studieväg 1, 2 och 3, kurs A-D. Du kommer att tillhöra studieväg 1 där eleverna har lägre studiebakgrund och klasserna är mindre, men du behöver vara förberedd på att undervisa på alla nivåer. Arbetet på Komvux SFI utgår från arbetslag där flera SFI-lärare arbetar tillsammans för att se till att eleverna når så långt som möjligt inom sina studier. Idag finns 9 arbetslag och du kommer att tillhöra ett av dem. Undervisningen sker i en digitaliserad miljö och du har bland annat datorer och Ipads som undervisningsverktyg. En del av ditt arbete innefattar även samarbete med externa aktörer inom och utanför kommunen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• du undervisar, handleder och stödjer vuxna elever på Komvux SFI i svenska som andraspråk med en tydlig arbetsmarknadsinriktning

• du planerar, genomför och utvärderar undervisningen

• du arbetar mot mål och styrdokument samt deltar aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbete som bedrivs

• du deltar aktivt i arbetslagets arbete

Kompetenser

• lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska som andra språk

Vi söker dig som arbetar självständigt och som har en god samarbetsförmåga då allt arbete utgår från arbetslag. Du ska också vara tydlig och strukturerad i din undervisning samt i kommunikationen med eleverna. Vidare har du god förmåga att anpassa undervisningen utifrån enskilda elevers behov och förutsättningar. Du är inte är rädd för att ta till kreativa metoder och bidra till nytänkande i undervisningen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

• kunskap om arbetsmarknad- och samhällsfrågor

• erfarenhet av digitala hjälpmedel i undervisning och i kommunikation med elever

• kunskap i fler språk, exempelvis arabiska, somaliska, persiska eller tigrinska

Tjänstens omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning, semestertjänst

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: omgående enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

Komvux Campus Risbergska är sedan augusti 2016 samlad i nyrenoverade lokaler och är vackert beläget vid Svartån nära Karlslundsområdet. På Komvux Campus Risbergska arbetar i dagsläget över 200 medarbetare med undervisning och utveckling för drygt 3500 elever, varav SFI består av 1400. Utbildningar bedrivs inom SFI, på grundläggande nivå, på gymnasial nivå och inom Yrkeshögskola – möjligheterna är många och vi gör det möjligt!

Komvux SFI har till uppgift att aktivt arbeta för att ge människor en av de viktigaste nycklarna till självförsörjande, språket. Med ett tydligt fokus på språket är Komvux SFI det första steget för många på vägen genom den kommunala vuxenutbildningen.

Vi har starkt fokus på den enskilda individens utveckling och möjligheter och vi utgår ifrån att alla kommer att lyckas. Verksamheten har kontinuerligt intag vilket ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att individualisera undervisningen.

Övrig information

Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert