Kurator/psykolog

Logotyp

Kurator/psykolog

Barn- och ungdomshälsan är en gemensam klinik inom Region Östergötland som ligger inom Psykiatricentrum.

Barnhälsans gemensamma uppdrag är att erbjuda tidiga insatser för att förebygga psykisk ohälsa samt ge bedömning, rådgivning och behandling av kortare karaktär till barn/ungdomar med lindrig till måttlig psykisk ohälsa och föräldrar. I Västra länsdelen har Barnhälsan mottagning i Motala och Mjölby. Sök tjänsten som

Kurator/psykolog

Vi söker nu en vikarie till vårt team på Barnhälsan i Västra länsdelen med placering i Mjölby, med tillträde enligt överenskommelse.

På Barnhälsan erbjuds du ett stimulerande, omväxlande och självständigt arbete. Du arbetar i ett kompetent team med möjlighet till kompetensutveckling, handledning och flexibla arbetstider. Under våren går vi in i ett utvecklingsarbete där vi kommer börja erbjuda gruppverksamhet, ett arbete som du kommer vara en del i. Välkommen till oss!

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår bedömning, rådgivning, information, stöd-och behandlingssamtal av lindrig till måttlig psykisk ohälsa hos barn 6-13 år i samarbete med barnets familj/nätverk. En viktig del i vårt uppdrag är samverkan med vårdgrannar, skola och socialtjänst. I uppdraget ingår även konsultation till andra professioner i frågor som rör psykisk ohälsa hos barn/unga. Det kan även vara aktuellt med gruppverksamhet och föreläsningar.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du som söker är legitimerad psykolog eller kurator med socionomexamen alt. beteendevetenskaplig examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är om du har en psykoterapiutbildning, steg 1. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta barn/unga och deras familjer inom första linjen.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att möta barn och föräldrar i olika livssituationer. Du arbetar självständigt, planerar, organiserar och prioriterar i ditt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer