Projektingenjör

Logotyp

Projektingenjör

Har du högskoleutbildning inom bygg- och anläggning och minst 2 – 5 års erfarenhet av att arbeta som projekt- eller entreprenadingenjör inom bygg- och anläggningsbranschen? Vill du ta dig an utmanande arbetsuppgifter inom produktionsplanering, ekonomistyrning och uppföljning i företagets husproduktion?

Då kan jobbet som Projektingenjör till Skanska i Sundsvall vara rätt för dig!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver de tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Skanskas medarbetare bidrar till företagets framgång och idag är Skanska ett av världens största byggföretag. De är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i deras starka värderingar utvecklar de sina medarbetare och sin verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med Skanska!

Skanskas husverksamhet i Norr består av fyra distrikt, där har de fokus på såväl bostäder, skolor, kommersiella fastigheter och byggprojekt inom tung industri.

Målsättningen är att bedriva en hållbar och stabil verksamhet med fokus på lönsamhet, tydliga arbetssätt och nära ledarskap. På Skanska tror de att nyckeln är att man tillsammans arbetar vidare med en värderingstyrd och teamorienterad kultur.

Jobbet som projektingenjör innefattar bland annat dessa uppgifter: 

Som projektingenjör på Skanska är din främsta uppgift att, i nära samarbete med resten av projektteamet, driva projekt mot uppsatta projektmål. Du har en viktig roll och för dig som vill utvecklas finns alla förutsättningar för en riktigt spännande resa tillsammans!

Det dagliga arbetet består av alla förekommande arbetsuppgifter som en projektingenjör hanterar som exempelvis inköp, planering, logistik och löpande ekonomiuppföljning. Förutom det kommer du även att granska ritningar och följa upp kvalitetsaspekter i kontrakt med underentreprenörer och leverantörer, arbeta med och stämma av mot krav enligt aktuella miljöcertifieringssystem och hantera kontrakt- och avtalsfrågor med underentreprenörer och övriga leverantörer.

På sikt kommer ca 150 personer arbeta i Sundsvall, för att tillsammans färdigställa de omfattande projekten, som beräknas vara klara hösten 2024.

Andra arbetsuppgifter:

 • upprätta tidplaner
 • hantera fakturor
 • administrera kontrakt
 • upprätta projektspecifika avtal
 • ta fram underlag för prognoser
 • bevaka intäkter och likvidsaldo
 • hantera förfrågningar, upphandling och offerter
 • delta i anbudsarbete, arbete med produktionskalkyl

Krav

 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som projekt- eller entreprenadingenjör inom bygg- och anläggningsbranschen.
 • Du är en god ledare som kan utveckla andra medarbetare.

Meriterande

 • Högskoleutbildning inom bygg- och anläggning – alternativt en gymnasial utbildning med fin erfarenhet istället.

Som person tror vi att du gillar möjligheten att få vara med och påverka. Du är en lagspelare – har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt. Vidare har du en vilja att utvecklas samtidigt som du är ansvarstagande. Det är viktigt att du har en social förmåga – både till kunder och kollegor. Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll – Skanska sätter stort värde i personlig lämplighet. Vi tror även att du drivs av att leverera höga resultat.

Du erbjuds en variationsrik roll där du får vara med och påverka. Du får vara med från start i ett helt nytt projekt i ny ort. Som medarbetare på Skanska är du deras främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg. Det är viktigt att du trivs på jobbet och har kul med dina kollegor. På Skanska lovar de dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. Hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för företagets förmåner till dig som anställd på Skanska.

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med ditt CV!

I denna rekrytering samarbetar Skanska med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Jenniefer Berg på jenniefer.berg@jobway.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert