Kalkylator

Logotyp

Kalkylator

Sallén Elektriska AB har funnits i Mälardalen med huvudkontor i Uppsala sedan 1950 och är idag ca 290 medarbetare med en omsättning på ca 500 miljoner kronor. Sallén är en av de marknadsledande aktörerna i Mälardalsregionen när det gäller kraft-, tele- och nätverksinstallationer. Våra produkter och tjänster står för god service och hög kvalitet. Sallén är ett företag med korta beslutsvägar, god stämning och trogna medarbetare.

Kraft & Automation är vårt snabbast växande verksamhetsområde. Vårt mål är att bli en av de marknadsledande aktörerna inom elkraftsförsörjning och instrumentmontage för processindustrin, läkemedelsindustrin, tillverkningsindustrin och energisektorn.

Vi befinner oss i en expansiv fas och söker därför en Kalkylator/Inköpare som vill vara med och förstärka vår Kraft- & Automationsavdelning. Du kan välja om du vill arbeta i Stockholm eller Uppsala, beroende på vad som passar dig bäst. 

Rollbeskrivning

Som kalkylator/inköpare på Kraft & Automation har du en varierad och central roll i avdelningens kalkyl- och inköpsarbete. Du har ett brett ansvarsområde och arbetar både i nära samarbete med kalkylatorer inom våra andra affärsområden och med kollegor inom produktion. Du är med i hela processen, från att en förfrågan kommer in och kalkylarbetet påbörjas, till att förslaget lämnas över till projektledaren. Därefter är du även delaktig i uppföljningen av projekten och arbetar då för att samordna och kostnadseffektivisera inköpen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis:

 •          Kalkylarbete för anbudsförfrågningar
 •          Inläsning av FFU
 •          Materialsammanställningar för exempelvis armaturer, ställverk, kabel och brandlarm
 •          Ta in offerter från, samt förhandla priser med, leverantörer och grossister
 •          Arbeta för att kostnadseffektivisera materialinköp i projekten
 •          Deltagande i projekt- och inköpsmöten samt att, i samarbete med projektledare, driva inköpsfrågor i samband med start av större projekt.

 

Du kommer att få stöttning från avdelningschef och kalkylator från annan avdelning för att komma in i rollen. Datasystemen lär du dig på plats.

Placeringsort är Uppsala/Stockholm

Din kompetens

 •          Minst gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot el
 •          Kunskaper i elanläggningars konstruktion och funktion
 •          Erfarenhet av el- eller närbesläktad bransch, exempelvis som kalkylator, montör, projektledare eller projektör
 •          B-körkort
 •          God datavana
 •          Det är meriterande om du har erfarenhet av Elwind eller liknande system

Personliga egenskaper

Kvalitet är viktigt för oss på Sallén Elektriska och vi arbetar i alla led för att upprätthålla den. Vi söker därför dig som är noggrann, ansvarsfull och alltid strävar mot att leverera hög kvalitet i ditt arbete.

Vi tror att du som person är strukturerad, en god problemlösare och van att arbeta målmedvetet mot givna deadlines. Rollen innebär mycket kontakt med leverantörer och kunder och vi tror därför att du är en social och flexibel person som har lätt för att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig

Vi är en arbetsgivare med bred kunskap inom ett och samma företag. Med våra fem verksamhetsområden, Entreprenad, Kraft & Automation, Bostad, Telecom eller Service, erbjuder vi utvecklingsmöjligheter inom många varierade områden. 

Vi har förmånen att arbeta med de stora företagens styrka och trygghet samtidigt som vi strävar mot att behålla de mindre företagens närhet till kollegor och lokala närvaro ute hos våra kunder. Här får du möjlighet att arbeta tillsammans med duktiga medarbetare i spännande projekt.

– Sallén följer med i teknikutvecklingen och satsar gärna på nya tekniska lösningar – vi är också beredda att satsa på dig! 

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar Sallén Elektriska AB med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringskonsult Jenniefer Berg, tel. 08 510 662 01. Skicka din ansökan snarast, urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer