Rektor

Logotyp

Rektor

Stiftelsen Årsta Gård söker ny rektor 

Rektorns ansvarsområde omfattar Årsta Gård grundsärskola med ca 35 elever och Helenedals gymnasiesärskola med ca 25 elever. Båda skolorna baserar sin pedagogik på waldorf- och läkepedagogiken. Som rektor kommer du att ha verksamhets, budget och personalansvar i nära samarbete med medarbetargruppen.

Rektorn har en nyckelroll i verksamheten och är viktig för skolutvecklingen, både som chef och som pedagogisk ledare. Rektorns uppgift är att i nära samarbete med kollegiet leda skolans arbete och ansvarar för att alla elever når sina mål med stöd utifrån deras förutsättningar. Detta sker i nära samarbete med specialpedagogen och elevhälsogruppen. Som rektor har du även det yttersta ansvaret gentemot föräldrarna.

Vi söker dig som har fokus på rollen som ledare för den pedagogiska verksamheten, samt förmåga och mod att se möjligheter och leverera resultat. För att lyckas i rollen uppfyller du skollagens krav på rektor i särskola samt har erfarenhet av ledningsarbete. Har du tidigare erfarenheter från Läkepedagogik eller Waldorfpedagogik är det meriterande.

Som person är du strukturerad med god förmåga att organisera. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och tydlighet: du är en lyhörd och närvarande rektor som skapar tillit för både elever och personal.

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringskonsult Karin Bäck, Tel 08 – 511 617 43. Skicka din ansökan via länken, urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer