Business Controller

Logotyp

Business Controller

Eltel är en ledande europeisk leverantör av tekniska tjänster för samhällets livsviktiga infrastruktur och nätverk inom el och telekom, det vi kallar infranet. På det sättet verkar vi i kärnan av ett mer hållbart samhälle. Eltel är en leverantör av tekniska tjänster till Infranet-industrin, som spänner över Eltel Groups tre affärssegment: Power, Communication och Transport & Security.

 

 

Eltel fortsätter att förstärka sitt team inom Rail och Road- verksamheten och söker nu en

Analytisk och Engagerad Business Controller

I rollen som controller kommer du att arbeta nära verksamheten i en process- och projektstödjande roll. Du kommer att utveckla en effektiv verksamhetsstyrning avseende systemstöd och rutiner samt att förädla vår ekonomiska modell och uppföljning i syfte att stödja lönsamhetstänkandet inom affärsområdet.

Arbetsuppgifterna berör främst samordning, analys och rapportering av verksamhet i flera dimensioner inklusive nyckeltalsanalyser. Vidare driver och utvecklar du affärsområdets budget- och prognosprocess och rapportering av resultat- och balansräkning samt cash flow.

Du kommer att stötta ledning och projektledare med budget/prognos, rapportering och uppföljning samt analyserar KPI:er för att identifiera framtida utmaningar, möjligheter och risker.

Vi söker dig som har akademisk examen i företagsekonomi, industriell ekonomi eller datavetenskap och med minst fem års erfarenhet av verksamhets- och analysarbete. Vidare har du erfarenhet från projektstyrd verksamhet och entreprenader. Vi ser att du har avancerad förmåga att bygga datamodeller och utföra analyser med kalkylprogram och presentationsprogram samt skapa lättförstådda rapporter.

Vi förutsätter att du har en stark förståelse av finansiella nyckeltal och goda redovisningskunskaper. Avancerade kunskaper i större affärssystem, BI-verktyg och Excel är en grundförutsättning samt viss kunskap i SQL och Visual Basic. Meriterande med kunskap i QlikView.

För att lyckas i rollen har du en god förmåga att förstå flöden och helhet i affärssystem. Det är viktigt att du är engagerad och ansvarstagande, har en målinriktad och proaktiv inställning till ditt arbete. Du är en affärsinriktad relationsbyggare och stark problemlösare. Denna roll kräver att du behärskar flytande engelska och svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder en tjänst med stor frihet och delaktighet i ett internationellt börsnoterat företag med god tillväxt.

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringskonsult Karin Bäck , Tel 08 – 511 617 43. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer