Mekanikkonstruktör

Logotyp

Mekanikkonstruktör

I mer än 10 år har JFD Sweden AB byggt och utvecklat marina specialfarkoster. Flaggskeppet är en över 10m lång snabbgående motorbåt som kan färdas både på och under ytan.

JFDS är ett helägt dotterbolag till JFD Ltd med huvudkontor i Glasgow, Skottland. Moderbolaget har i 30 års tid levererat ubåtsräddningsutrustning till mer än 20 länder på fem kontinenter.

Våra produkter är fyllda med innovativ teknik och mängder med kreativa lösningar för att klara miljön i undervattensläge. Skrov byggda i kolfiber, dieselmotor/vattenjet, lithiumbatterier/trustrar, hydraulik, pneumatik samt ett sofistikerat navigations- och informationssystem. Produkterna säljs främst på export. Vi är lokaliserade på Rindö Marines varvsområde nära färjeläget mot Vaxholm.

Just nu växer vi och söker en

Mekanikkonstruktör

I rollen som mekanikkonstruktör kommer du att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning av både detaljkomponenter samt systemkonstruktion. Framtagning av dokumentation på både svenska och engelska är en central del i konstruktionsarbetet. Du planerar och utför egna verkstadsprover av konstruktioner och system samt installerar dessa i våra farkoster.

För att lyckas i rollen är du en mekanikkonstruktör med teknisk högskolekompetens och minst tre års arbetslivserfarenhet. Du brinner för produktutveckling och är van att arbeta i projektform. Vidare har du stor erfarenhet av Solid Works eller liknande CAD system. Därtill har du djupa konstruktionskunskaper inom skärande bearbetning exempelvis genom svarvning och fräsning. Analytisk förmåga för hållfasthets-, FEM och livscykelanalyser är också krav.

Som person är du självgående, engagerad och ansvarstagande, trivs med att arbeta i team och kan hantera en varierande arbetsmiljö. Du tycker om att tillsammans med personal i produktionen arbeta fram förbättringar och medverka vid införandet av dessa. Tidigare erfarenhet av konstruktion för marina applikationer är mycket meriterande.

Vi erbjuder en roll i där du har möjlighet att arbeta med hela konstruktionsprocessen från design, tillverkning, testning till installation i våra farkoster. Vidare har vi goda anställningsförmåner för våra medarbetare.

Intresserad och vill veta mer? I denna rekrytering samarbetar James Fisher Defence Sweden ABmed rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av Jobways rekryteringskonsult Tobias Knutsson, tel 08 511 617 45. Skicka din ansökan till tobias.knutsson@jobway.se snarast, urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer