Rekrytera Konstruktör

Slutförda rekryteringar:

Rekrytera Konstruktör

Att anlita ett erfaret rekryteringsföretag som specialiserat sig inom teknik med att rekrytera konstruktörer kan gör stor skillnad när det gäller att hitta rätt val av rekryteringsföretag. Genom omfattande nätverk inom olika branscher kan vi på Jobway hjälpa er med search, kartläggning och gallring av kandidater för att säkerställa att ni hittar de bästa talangerna och kompetenserna till er konstruktionsavdelning.

Jobway ser till att kvalitetssäkra kandidater till den kravprofil som ni söker efter. Vilket i sin tur ställer krav på oss att uppdatera oss med djupgående kunskap om de tekniska färdigheter och kompetenser som krävs för att lyckas som konstruktör inom de olika branscherna som vi rekryterar inom. Självklart behåller du som företagare kontrollen i form av intervjuer och beslutsfattande för att rekryteringen skall bli komplett. Den största utmaningen när man ska rekrytera konstruktör kan vara att kompetenta kandidater vill avsluta sina befintliga projekt innan ett eventuellt avsked. Därför är det viktigt att vara ute i god tid med rekryteringen och hantera rekryteringsprocessen med den erfarenheten.

Oavsett vilken typ av konstruktör ni letar efter är Jobway redo att hjälpa er att finna er nya kollega. Då vi bland annat tillsatt konstruktörer i  nedanstående branscher har vi ett upparbetat nätverk som sträcker sig över hela landet.

 • Bygg
 • Stål
 • Betong
 • Prefab
 • El
 • Automation
 • Mekanik
 • VVS

Vill du veta vilka företag vi hjälpt att rekrytera konstruktör? Klicka här!

Vi hjälper er med rekrytering av konstruktör

Vi hjälper er med Rekrytering Konstruktör

Behöver ert företag rekrytera ny konstruktör? Vi på Jobway har mångårig erfarenhet av att matcha utbildade och erfarna konstruktörer över hela landet. Våra rekryteringskonsulter är utbildade med branschspecifik kompetens oavsett vilket segment ni söker till. På så vis hjälper vi till att rekrytera konstruktör som matchar just er kravprofil. Oavsett om ni behöver konstruktör inom bygg eller teknisk bransch är vi rätt rekryteringsföretag för uppdraget.

Varför välja Jobway vid Rekrytering Konstruktör?

Genom att lämna över uppdraget i våra händer sparar ni in dyrbara resurser, som istället kan läggas på er kärnverksamhet, att förädla och utveckla. Ni slipper hålla kostsam kompetens inom rekrytering in-house och får samtidigt hjälp av rekryteringskonsulter som kan branschen ut i fingerspetsarna. Vi tar hand om hela rekryteringsprocessen, från annonsering, headhunting och search till referenstagning och bakgrundskontroll.

Våra rekryteringskonsulter är specialister på den inledande delen vid rekrytering av konstruktör. Det är ett omfattande arbete, som med fördel lämnas över till ett externt rekryteringsföretag för konstruktörer. Vår rekryteringsstrategi skräddarsys efter varje enskild kund, för att ringa in så många kvalificerade kandidater som möjligt. Ni slipper gallra bland all kompetens, till förmån för andra delar av er verksamhet. Tack vare vårt breda kontaktnät söker sig utbildade konstruktörer aktivt till oss. Det gör att vi kan ha konstruktörer redo att ta sig an nya uppdrag – oavsett om det handlar om fasta anställningar eller enskilda projekt här och nu.

Hur går det till att rekrytera konstruktör?

När vi rekryterar konstruktör genomför vi noggrann headhunting, research och annonsering. Det enda ni behöver göra är att stå för de slutgiltiga intervjuerna, så att ni kan ta rätt beslut inför kommande rekrytering. Vi håller högsta möjliga standard vid varje rekrytering, oavsett storlek på uppdrag och anställningsform.

Vår process av rekrytering konstruktör anpassas alltid efter vilken typ av tjänst det gäller. Vi förser företag över hela landet med konstruktörer inom branscher såsom bygg, stål, prefab, el, automation, mekanik med mera. Det gäller även chefsbefattningar som juniora talanger. Allt beroende på er specifika kravprofil, där vi tillgodoser ert behov av att rekrytera konstruktör på både kort och lång sikt.

Vad är viktigt att tänka på vid rekrytering konstruktör?

Rekryteringsprocessen för konstruktörer är vanligtvis mycket tidskrävande och utmanande. Det råder kompetensbrist i landet och många erfarna konstruktörer sitter redan på höga poster med bra anställningsvillkor. Därför är headhunting särskilt viktigt inom denna yrkeskår, eftersom det i många fall går att locka över kandidater genom att erbjuda högre löner eller befattningar med större inflytande över verksamheten.

Med vår långa erfarenhet vet vi hur vi ska väcka intresse för just ert erbjudande hos rätt konstruktörer. Det handlar om effektiv annonsering och professionell outreach, där vi lyfter fram ert företags alla uppsidor.

När hör rekryterare av sig under processen?

“När ringer rekryteraren och presenterar första kandidaten” är självklart en vanlig fråga som bevisar att man ser fram emot en rekryteringsprocess. Tidsramen av en rekrytering konstruktör varierar beroende på kundens specifika behov och marknadens dynamik. Vi strävar alltid efter att vara så effektiva som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten. Vi har alltid en intern målbild att presentera första kandidaten inom två veckor och löpande kontakt över vilket resultat kartläggningen ger oss.

Vad har ni för tips inför intervju?

Intervjuer kommer att ske löpande under er process, oavsett om ni väljer att hantera allting själva eller anlitar Jobway för rekrytering konstruktör. För att förberedda våra kunder har Jobway ett par tips man kan tänka på inför intervjun med kandidater. Se punkterna nedan:

 • Förmedla en tydlig och genomtänkt rollbeskrivning
 • Lägg fokus på kandidaten
 • Våga sälja in företaget
 • Undvik ja/nej frågor
 • Berätta verkligheten

Vill ni läsa mer utförligt om dessa punkter och vad specifikt ni ska tänka på, klicka här.

Vad har ni för tips när man ska påbörja en rekrytering konstruktör?

Hur rekryterar man personal egentligen? Den frågan är vanligare än vad man tror då man som ett mindre bolag kanske inte rekryterar kontinuerligt. Att rekrytera rätt person på rätt plats är inte det enklaste. Visionen av att en rekryteringsprocess ska bli enkel och smidig har många, tyvärr blir inte alltid fallet så. För en lyckad rekrytering konstruktör krävs det att du som beslutsfattare är:

 • Förberedd
 • Anpassningsbar
 • Förstår vikten av att avsätta tid.
 • Ha ett gott tålamod under hela processen (annars kan det bli kostsamt att behöva starta om processen igen..)

Vill du läsa mer om Jobways 5 konkreta tips, klicka här.

Behov av rekrytering av Konstruktör?

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!


  Vad våra kunder säger:

  Vår goda branschförståelse av Konstruktörer gör oss till en trygg och pålitlig rekryteringspartner.

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat rekryteringsföretag sedan 2007

  Kandidater

  Kandidater

  Stort och aktuellt nätverk av kompetenta kandidater

  Garantier

  Garantier

  Generösa & trygga kundgarantier

  Värdebaserat

  Värdebaserat

  Ersättning sker när Jobway levererat värde

  Behöver du hjälp med rekrytering?

  Få offert