HMS Ansvarig

HMS Ansvarig

Stockholm

Är du intresserad av att jobba med alla aspekter av arbetsmiljöfrågor i nära samarbete med andra medarbetare? Vill du jobba i en dynamisk och innovativ arbetsmiljö i ett unikt, snabbväxande bolag som gör skillnad för den globala miljön och samhället, på riktigt? Då kan HMS (Hälsa, Miljö, Säkerhet) ansvarig till vår verksamhet i Stockholm vara en roll för dig!

I rollen som HMS ansvarig hos Hypex Bio kommer du att ta ansvar för vårt arbete med riskhantering, hälsa och miljö. Du kommer att stödja våra olika avdelningar i arbetet att förbättra arbets- och driftsmiljön inom produktion, applikation, forskning och utveckling. Rollen är varierande då du kommer att arbeta i olika projekt och på många olika platser där Hypex-teknik ofta testas för första gången. Du kommer att arbeta nära våra operativa avdelningar och stödja dem i deras arbete med arbetsmiljöfrågor. Dessutom kommer du att samarbeta med våra kunder inom ramen för implementeringsprojekt för att säkerställa att skyddsrutiner utvecklas och följs.

Arbetet är både administrativt och operativt i sin natur. I arbetsuppgifterna ingår att hålla i eller att delta i skyddsronder, ansvara för och uppdatera riskanalyser, förbättringsgrupper, internutredningar, och miljö- och skyddsronder. Att utföra yrkeshygieniska mätningar samt tillsyn och egenkontroll av utrustning. I rollen ingår också att hålla i interna utbildningar inom HMS-området. Du har breda mandat att stoppa verksamheten och förändra/implementera rutiner och säkerhetsåtgärder och du rapporterar direkt till VD.

Vi kan erbjuda en unikt utvecklande och spännande roll där du får använda dina HMS- och tekniska kunskaper och passion för industri- och kemiteknik tillsammans med din förmåga att strukturera och riskanalysera våra arbetsplatser och verksamhet. Vi välkomnar dig att bli en del av vårt dedikerade team och hjälpa oss att utveckla och stödja spännande uppstartsprojekt, felsöka problem, erbjuda support och stödja våra kunder.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är noggrann och har sinne för detaljer och uppföljning och har djup förståelse för vikten av skyddsarbete. Du besitter god samarbetsförmåga och är strukturerad samt målinriktad. Dessutom har du förmågan att vägleda andra medarbetare. Du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt samt är inte rädd för att lyfta fram faror eller risker om du upptäcker dem. Du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar och tar ansvar för din del av värdekedjan. Engagemang för arbetet och förmåga att arbeta självständigt är mycket viktigt, och du förväntas vara ett föredöme när det gäller skyddsfrågor. Du kommer arbeta nära ledning och avdelningschefer och bistå projekt med framtagande, granskning av och implementering av riskanalyser.

Du har eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning inom HMS-området (Hälsa, Miljö, Säkerhet), och har erfarenhet av att arbeta inom detta område inom industriell verksamhet. Du har god förmåga att arbeta självständigt med hjälp av vanliga digitala verktyg. Dessutom behärskar du svenska och engelska både muntligt och skriftligt och trivs både på kontor och i mer praktiska, operativa miljöer.

 För att lyckas i denna roll krävs det:

  • Eftergymnasial erfarenhet (högskole- eller universitetsutbildning inom miljövetenskap, arbetsmiljö, säkerhetsteknik eller relaterade områden)
  • Erfarenhet av HMS från gruv- eller entreprenadbranschen eller sprängämnesbranschen
  • En god förståelse för relevanta lagar, regler och föreskrifter inom arbetsmiljö, hälsa och miljö är avgörande. Det inkluderar kunskap om lokala lagar och internationella standarder som styr HMS-frågor
  • Erfarenhet av att ta fram, implementera och följa upp riskanalyser, skyddsronder och kontinuerligt miljöskyddsarbete
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Avancerad engelska i tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av ledarskap inom HMS samt ISO-certifieringar såsom ISO 9001, 14001, 45001 och liknande
  • Erfarenhet av miljömätningar och utbildning inom HMS

För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarsfull, kommunikativ, självgående, nyfiken, positiv och noggrann. Du behöver vara lyhörd, flexibel och beredd att resa och arbeta borta ibland då arbetsplatsen och arbetets natur kan variera betydligt. Du är en engagerad, positiv och social person som har lätt för att upptäcka möjligheter och tydligt kommunicera dina idéer i större grupper. Du har en lösningsorienterad inställning, förmåga att lyssna och en vilja att förbättra befintliga arbetsmetoder. Dessutom har du hög riskmedvetenhet och förståelse samt respekt för instruktioner, lagar och regler.

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan med ditt CV! I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Emelie Danielsson, Emelie.danielsson@jobway.se eller 073-981 35 84.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om bolaget:

Hypex Bio Explosives Technology AB är ett svenskt företag i Stockholm som har utvecklat världens första gröna och nitratfria bulksprängämne för civilt bruk. Vår teknik har fått stor uppmärksamhet i berg- och gruvbranschen världen över, då vi framgångsrikt har lyckats bevisa teknikens effektivitet och miljöfördelar. Vi behöver fortsätta växa rejält för att nå en stark global närvaro, då det finns en kraftigt ökande efterfrågan på vår hållbara sprängämnesteknologi.

Övrig information

Vi vill informera sökande om att Hypex Bio kommer att utföra säkerhetskontroll före anställning för den specifika positionen. Enligt lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor (LBE) måste personer som deltar i explosivämneshantering godkännas av behörig myndighet. Sådant godkännande är rutin och nödvändigt för anställning hos Hypex och utgör ett steg i rekryteringsprocessen. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert