Rektor/pedagog

Rektor/pedagog

Linköping

Rektor/pedagog till Montessoriförskolan Pärlan

Hos oss får du möjlighet att kombinera ditt engagemang för pedagogik och ledarskap på en liten förskola där både personal och familjer väljer att stanna länge.

Om arbetsplatsen

Montessoriförskolan Pärlan är en familjär förskola belägen vid Vallaskogen i Valla. Förskolan har funnits i över 30 år och har haft Montessoriprofil sedan start. Förskolan drivs av en ideell föräldraförening vilket ger en närhet till föräldrar som är engagerade i verksamheten. Vi är en liten förskola där vi är måna om varandra.

På Pärlan har personalen det pedagogiska ansvaret medan föräldrarna tillsammans ser till att det praktiska runt verksamheten fungerar. Detta sker genom olika typer av engagemang i föreningen, exempelvis styrelsearbete, trivselföräldrar, ansvar för IT med mera.

Pärlan har plats för cirka 40 barn på två avdelningar, Kuben och Tornet. På Kuben går barn mellan 1 och 3 år och på Tornet barn mellan 3 och 5 år.

Om tjänsten

Tjänsten som rektor/pedagog omfattar heltid, där 50 procent är som rektor och 50 procent som pedagog i barngrupp. Förutom det pedagogiska lednings- och utvecklingsarbetet ansvarar du för arbetsmiljön på förskolan och för våra 11 medarbetare och deras utveckling. Rektorstjänsten innefattar även ansvar för schemaläggning, vikarieplanering och andra administrativa uppgifter. Som rektor på Pärlan har du stora friheter att utveckla verksamheten tillsammans med personalgruppen. Förskolans styrelse och övriga föräldragrupper stöttar och samarbetar engagerat med dig.

Din profil

Som rektor/pedagog har du ett långsiktigt perspektiv och leder Pärlan systematiskt utifrån verksamhetens sammanvägda behov. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta, såväl som med kollegor och barn, som med styrelse och övriga föräldrar. Att alla medarbetare och barn utvecklas och känner sig inkluderade är självklarheter i ditt ledarskap. Du är lyhörd inför olika kommunikationssätt och kommer gärna med nya idéer som utvecklar verksamheten. Ansvarstagande, trevligt bemötande och flexibilitet är andra egenskaper som utmärker dig.

Vi söker dig som är öppen för en föräldraförenings unika form och arbetssätt. Du har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan erfarenhet eller utbildning som kan bedömas likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom förskola och god kännedom om förskolans läroplan med tillämpliga styrdokument och riktlinjer för det pedagogiska arbetet. Det är meriterande om du har genomförd rektorsutbildning, erfarenhet av tidigare rektorsarbete inom förskola eller motsvarande ledarskapserfarenhet. Praktisk erfarenhet av och/eller utbildning inom Montessoripedagogik är också meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan

Skicka din ansökan till styrelsen@parlanlinkoping.se med ”Ansökan rektor” i ämnesraden. Kontakta oss gärna om du har frågor om tjänsten. Du kan även ringa direkt till vår ordförande Lea Franco på telefonnummer 076 103 03 61. För att läsa mer om oss, besök gärna vår hemsida.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Läs mer