Förskollärare

Förskollärare

Göteborg

Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn. Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg. Sök tjänsten som

Förskollärare

Förskolan Studiegången 1 ligger i Björkekärr i nära anslutning till Skatås Friluftsområde, Härlanda Tjärn och Renströmska Parken. Läget möjliggör en Naturinriktad pedagogik där spännande skogsutflykter blir ett naturligt inslag. Vi har naturen som utgångspunkt för att nå målen i förskolans läroplan. Naturen är ett av våra rum för lärande.

Gården erbjuder en kreativ utemiljö med flera varierade lekmiljöer. Spännande lekar tar fart när vindskydd, sandlåda, träbåt, pilhydda, vattenbana och klätterrep används på ett kreativt sätt! Under odlingssäsongen växer det för fullt i våra pallkragar, både blommor och ätliga växter. Barnen ges möjlighet att utveckla ett varsamt förhållningssätt till naturen i vår närmiljö vilket leder till kunnande inom hållbar utveckling. Tillsammans upptäcker, undersöker och upplever vi naturens mångfald och lär oss samspelet mellan människa, djur och natur.

Vi arbetar ofta i grupper men ser samtidigt barnens individuella behov och önskemål. Du kommer tillsammans med ditt arbetslag skapa en trygg, lärorik och stimulerande verksamhet för barnen på förskolan. I ditt arbete ingår att kontinuerligt planera och utvärdera verksamheten samt att hålla dig uppdaterad på ny forskning inom området i syfte att nå läroplansmålen.

Du kommer att arbeta med barn i åldrarna 1 – 5 år på avdelningen Pärlan. Du kommer att medverka i pedagogiska lärträffar tillsammans med övriga pedagoger på vår enhet där vi utvecklas tillsammans och driver det pedagogiska arbetet framåt.

Vi dokumenterar, reflekterar och analyserar genom systematiskt kvalitetsarbete och vår plattform för kommunikation är UNIKUM.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare med eller i väntan på legitimation. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss. Vi vil även att du ska ha erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och god kunskap av pedagogisk dokumentation och digitala verktyg.

För att trivas hos oss har du lätt för att samarbeta och ser det som en styrka att vara i ett arbetslag där man lyfter varandras kompetenser. Du bör ha en lösningsinriktad och positiv grundinställning till ditt uppdrag. Du behöver vara positiv till att arbeta naturinriktat och genuint intresserad av att vilja utveckla våra lärmiljöer både ute och inne så att förskolan blir den lärorika, trygga, roliga utbildning den är tänkt att vara. Ditt goda bemötande skapar den varma atmosfär vi behöver för att förskolan skall fungera väl. Du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang och detta kan omsättas i praktiken så att det leder till förbättringar.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert