Rektor

Rektor

Mjölby

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Är du driven, utvecklingsinriktad och har som fokus att skapa den allra bästa skolan för våra elever? Sök då tjänsten som

Rektor

Lagmansskolan är en 4-9 skola som ligger på östra sidan av Mjölby, endast ett par minuters promenad från resecentrum. På skolan arbetar ungefär 100 personer, och vi har cirka 630 grund- och grundsärskoleelever. Lagmansskolan inrymmer även kommunens kulturskola, en inomhusarena för idrott och en fritidsgård.

Skolan är idag uppdelad i 2 skolenheter, årskurs 4-6 och årskurs 7-9. Varje skolenhet leds av en rektor.

Skolenheterna i Mjölby tätort kommer att ombildas inom en 3 årsperiod, då blir Lagmanskolan en 7-9 skola. Detta innebär att denna rektorstjänst blir en av tre rektorer på Lagmansskolan.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som rektor på Lagmansskolan kommer du att ansvara för årskurs 4-6.

Du som rektor leder, samordnar och utvecklar det pedagogiska arbetet i verksamheten. Du ansvarar för din enhets organisation, fördelning av resurser, utformning av studie- och yrkesvägledning, myndighetsutövning, det systematiska kvalitetsarbetet, formerna för elevinflytande, föräldramedverkan och lokala ordningsregler.

Du arbetar med konkreta dagliga verksamhetsfrågor och är samtidigt medveten om hur det påverkar hela organisationens ökade måluppfyllelse mot uppsatta mål. Du är arbetsgivarföreträdare och har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschef för grundskola.

Kvalifikationer

Du har pedagogisk högskoleutbildning , meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organisation. Du bör även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv. Eftersom tjänsten kommer att förändras över tid är erfarenhet av både årskurs 4-6 och 7-9 meriterande.

Som person är du målinriktad, engagerad och har en god pedagogisk insikt, Du har förmågan att samarbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du kan se helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande. Som ledare är du tydlig och skapar engagemang och delaktighet, du motiverar och delegerar arbetet på ett sätt för att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete där du får delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram.

ÖVRIGT

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Varaktighet, arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Ersättning

Enligt avtal.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert