Biträdande rektor

Biträdande rektor

Gotland

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Vilka är vi? Vi söker nu en

Biträdande rektor

Östra Visbys förskolor består av fyra förskolor. Det är förskolorna Blåhuset, Klubbsvampen och Vitkålen som ligger i Visby samt Endre förskola som ligger ca 11 km utanför Visby. Förskolornas storlek varierar från tre till fem avdelningar. Området har ca 60 medarbetare och ca 240 barn. I området finns förutom rektor även specialpedagog och denna biträdande rektorstjänst.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor i Östra Visbys förskoleområde kommer du att arbeta med ett nära och tillitsbaserat ledarskap där du är direkt underställt områdets rektor.

Tjänsten innefattar att tillsammans med rektor ansvara för områdets personal, budget, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och det pedagogiska arbetet. Tillsammans arbetar ni för att verkställa mål i läroplanen och de kommunala besluten inom verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår också samarbete med såväl vårdnadshavare, social omsorg, myndigheter och övriga förvaltningar inom Region Gotland. Tillsammans samarbetar ni också med andra rektorer och biträdande rektorer inom förskola och skola.

Vem är du?

Vi ser att du som söker har en pedagogisk högskoleutbildning och har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har du erfarenhet av att arbeta som skolledare eller pedagogisk ledare, har läst ledarskapsutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet av ledarskap ser vi det som meriterande. Då Östra Visbys förskoleområde har förskolor som ligger med lite avstånd från varandra är körkort och tillgång till bil ett krav.

Som person är du en god kommunikatör med förmåga att vara tydlig, konstruktiv och pedagogisk i både tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta, skapa ett gott arbetsklimat och är bekväm i olika sociala sammanhang. Rollen ställer krav på att du är flexibel och snabbt kan anpassa dig till nya omständigheter. Vi ser att det är viktigt att du har en god pedagogisk insikt, kunskap och erfarenhet och har förmåga att förmedla detta. Som ledare skapar du engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du ser utveckling samt aktivt medarbetarskap som en nyckel till framgång och har eget driv att tillsammans med rektor och verksamheten förverkliga detta.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Välkommen med din ansökan!

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert