Biträdande rektor

Biträdande rektor

Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Sök tjänsten som

Biträdande rektor

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Maria Parkskolan är en grundskola med årskurserna F-9 samt grundsärskola belägen i norra Helsingborg. På skolan går för närvarande 1080 elever varav 400 av dessa elever även finns i vår fritidshemsverksamhet. Skolan är naturskönt belägen dels i Maria Park och dels i en nybyggd del strax utanför parkområdet i stadsdelen Mariastaden. En stor tillgång för oss är närheten till Pålsjöskog, stranden, havet och den pulserande staden. Maria Parkskolan är Helsingborgs stads största grundskola.

Dina arbetsuppgifter

En av våra biträdande rektorer går nu vidare till en rektorstjänst i Helsingborgs stad och vi söker nu hennes efterträdare.

Vi söker dig som vill vara biträdande rektor i grundskolan och som tillsammans med rektor och de övriga tre biträdande rektorerna på Maria Parkskolan vill fortsätta att leda skolan framåt. Du ingår i skolans ledningsgrupp med helhetsansvar att driva, utveckla och följa upp skolans verksamhet utifrån läroplan och verksamhetsmål i ett elevnära skolledarskap. Vi arbetar med tydliga mål, strategisk resursfördelning, att leda lärararnas lärande och säkra kvaliteten på såväl undervisningen som skolmiljön.

Inom ditt ansvarsområde har du fullt ledningsansvar. Det innebär att du är ansvarig för verksamhet, ekonomi och personal. I ditt ansvar ingår att ha kunskap om, bära och förmedla stadens vision och medarbetar- och ledarpolicy. Som biträdande rektor i Helsingborgs stad har du tillgång till kvalificerade stödresurser inom elevhälsa, ekonomi, juridik, HR-frågor och pedagogigsikt utvecklingsarbete.

Vid nyanställning i Helsingborgs stad får du en introduktionskollega under ditt första år och som biträdande rektor deltar du i stadens chefsutvecklingsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning, erfarenhet av pedagogiskt arbete och är väl insatt i skolans styrdokument. Det är meriterande om du har ledar- eller chefserfarenhet samt om du genomfört rektorsutbildningen och/eller annan ledarskapsutbildning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att skapa relationer och samarbetar väl med andra samtidigt som du har ett eget driv och kan arbeta självständigt. Du har god organisationsförmåga, ser helheter och arbetar mål- och processinriktat och analyserar och reflekterar gärna över verksamhetens behov och resultat. Du har en god digital förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har helhetssyn gällande elevers lärande och utveckling samt god kunskap om att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever.

Som ledare arbetar du tillitsbaserat och med postitiv inspiration bjuder du in medarbetare till dialog, reflektion och lärande för att skapa delaktighet. Utvecklings- och förbättringsarbete är för dig en naturlig och stimulerande utmaning.

Anställningsform:

Semestertjänst

Omfattning:

Heltid

Tillträdesdatum:

Efter överenskommelse

Varaktighet:

Tillsvidare

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Varaktighet, arbetstid

Heltid/ Ej specificerat

Ersättning

Lön enligt överenskommelse

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert