Rektor

Rektor

Nässjö

Nu har du möjlighet att vara med och leda och utveckla Nässjö kommuns nya resursskola Erkaboskolan. Vi söker dig som brinner för elever med särskilda behov. Du är innovativ och har förmågan att hitta nya lösningar. Är du intresserad av att arbeta som rektor, men på en tjänst som inte är en traditionell rektorstjänst? Kanske har du arbetat som rektor ett tag och vill ta dig an nya utmaningar? Kanske har du andra arbetslivserfarenheter som gör att du har den kompetens som krävs för att leda och utveckla en resursskola för elever med olika behov och funktionsvariationer? I så fall är denna tjänst något för dig! Sök tjänsten som

Rektor

Erkaboskolan är en skola och en särskild undervisningsgrupp med plats för ca 25 elever från årskurs 1 till 9. Skolan är organiserad under Centrala elevhälsan i Nässjö som har en bred kompetens av professioner. Här arbetar specialpedagoger, speciallärare, psykologer, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare, logoped, arbetsterapeut, pedagoger, elevcoacher och utvecklingslärare.

Arbetsuppgifter

Som rektor för Erkaboskolan leder du och fördelar arbetet på skolan. Tillsammans med mottagningsteam fattar ni beslut om mottagning för eleverna där elevens behov står i fokus. Till din hjälp i det dagliga arbetet har du förutom pedagoger och elevcoacher, direkt närhet och stöd av skolpsykolog, specialpedagog och utvecklingslärare som hjälper och vägleder dig i nödvändiga beslut. Utöver detta så ingår du i elevhälsans ledningsgrupp tillsammans med skolpsykologer, enhetschef för skolsköterskor med medicinskt ledningsansvar och samordnare för kuratorer. Ledningsgruppen leds av verksamhetschef för elevhälsan. Som rektor för Erkaboskolan är du också chef för fem centrala specialpedagoger, en logoped och en arbetsterapeut samt representerar dem in i ledningsgruppen.

Samtlig personal som arbetar med elever på Erkaboskolan har antingen genomgått eller genomgår en utbildning inom Studio III. Studio III är en arbetsmodell som innebär ett lågaffektivt bemötande som ger förutsättningar för att hantera, förstå och förebygga utmanande beteende hos elever.

Centrala elevhälsan har precis genomgått en stor organisationsförändring och som rektor är du med och bygger upp såväl Erkaboskolan som den centrala elevhälsan i Nässjö. Du har därför stora påverkansmöjligheter att utforma den verksamhet du ingår i.

Tjänsten innebär mycket kontakter med främst vårdnadshavare, men också med barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomshälsa, habilitering och socialtjänst. På Erkaboskolan finns också från och med maj en familjebehandlare som är anställd av socialförvaltningen i Nässjö. Det är ett nytt projekt där skola tillsammans med socialtjänst möter elever som inte kommer till skolan och deras familjer. Här finns inga färdiga ramar, utan du som rektor, gemensamt med elevhälsa och familjebehandlare utvecklar arbetsformer och metoder för att utveckla stödet till skolor, elever och familjer, för att möjliggöra elevens utbildning.

Dokumentation sker i Prorenata som är ett dokumentationssystem för hela Jönköping läns skolor.

Kvalifikationer

Du har god kunskap om barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Du är relationell i ditt ledarskap och har en förmåga att entusiasmera och engagera medarbetare. Du har ett respektfullt och inlyssnande förhållningssätt, såväl mot elever som vårdnadshavare och pedagoger. Tillsammans är ett nyckelord för att arbeta med elevgruppen på Erkaboskolan. Du ser möjligheten i att inte komma till färdiga strukturer och arbetssätt, och du drivs av utmaningen att få sätta nya rutiner och arbetsformer.

Som person är du innovativ, orädd, rak och tydlig men framförallt lyhörd och respektfull i din kommunikation. Du har relevant högskoleutbildning. Vi ser det som en fördel att du har genomgått rektorsutbildning, och har några års erfarenhet av att arbeta som rektor, men det är inget absolut krav. Har du inte gått rektorsutbildningen tidigare kommer du att få gå den inom ramen för din tjänst. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som ny chef i Nässjö kommun är vi måna om att du ska trivas hos oss och få en bra introduktion. Vi har därför ett gediget introduktionsprogram både internt i kommunen och tillsammans med övriga höglandskommuner. Som ny chef har du även möjlighet att få en mentor i form av en erfaren chefskollega.

Känner du att detta kan vara en tjänst för dig eller vill du veta mera?

Ansök snarast eller kontakta verksamhetschef Lina Rancinger för mer information.

Vi kommer hantera alla ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan.

ÖVRIGT

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg ”Visma Recruit”. Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ersättning

Månadslön

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert