Biträdande rektor

Biträdande rektor

Uppvidinge

Genom våra värdeord mod, tolerans och kreativitet arbetar vi i Uppvidinge kommun för att ge god service och utveckla samhällsviktiga funktioner till våra invånare, besökare och företag. Uppvidinge kommun är kommunens största arbetsgivare med cirka 800 anställda. Hos oss vill vi att våra medarbetare ska känna stor delaktighet och det ska finnas utrymme för flexibilitet och utveckling.

Biträdande rektor

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där vi tillsammans har möjlighet att verkligen göra skillnad för kommunens invånare. Välkommen med din ansökan och välkommen till en kommun med ett blomstrande näringsliv, ett rikt föreningsliv och närhet till naturen!

Att våra anställda känner arbetsglädje och har god hälsa är viktigt för oss. Därför satsar vi på hälsofrämjande insatser.

I våra verksamheter tillämpar vi värdeorden kreativitet, tolerans och mod.

Åsedaskolan F-6 är kommunens största skolenhet, med cirka 350 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Åsedaskolans fritidshem Åbacken har drygt 100 inskrivna barn i verksamheten. Fritidshemmet har en bred och varierad verksamhet både före och efter skolans slut.

Personalen har ett stort engagemang kring den enskilda elevens behov och förutsättningar. Till stöd finns ett väl fungerande elevhälsateam. Högstadiet ligger på samma område.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för Åsedaskolan F-6 och fritidshemmet Åbacken har du följande uppdrag:

• biträdande rektor som arbetar 100% och har 50% biträdande rektorstjänst och 50% är kopplat till annat undervisningsuppdrag i skolan.

• du går in som tillförordnad rektor och kommer även att gå in som tillförordnad rektor för rektorerna i ledningsgruppen vid behov.

• tillsammans med arbetslaget säkerställer du att planering och aktiviteter utgår från styrdokumenten.

• tillsammans med rektor ansvarar du för verksamhet och verksamhetsutveckling med särskilt ansvar för fritidshemmet

• är du länken mellan skola och fritidshem

• tillsammans med rektor leder, driver och dokumenterar du det systematiska kvalitetsarbetet som är navet i framgång.

• har du ansvar för personalen i fritidshemmet och förskoleklass

• ansvarar du för personalfördelning och schemaläggning av personal i fritidshemmet

• ansvarar du för att lösa personalfrånvaro i fritidshemmet

• tillsammans med rektor leder du och tar ansvar för arbetsmiljöarbetet

• ingår du i skolans ledningsgrupp

• ingår du i elevhälsoteamet

• ingår du i trygghetsgruppen

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem. Du har erfarenhet av ledarskap i fritidshem och god insikt i fritidshemmets verksamhet. Du trivs i ledande positioner och har en stark vilja att utveckla ditt ledarskap. Din ledarstil är coachande och genom den möjliggör du för dina medarbetare att växa och trivas på sin arbetsplats. Du har förmåga att ta vara på det som är bra och identifiera det som behöver utvecklas. Du är tydlig i din kommunikation och har modet att gå från ord till handling när det gäller förändring och utveckling som främjar elevernas lärande. Du besitter stor organisatorisk och strukturell förmåga och agerar alltid utifrån barnens bästa.

Du har goda datakunskaper och har lätt för att sätta dig in i nya system. Du är engagerad, flexibel och upprätthåller en god struktur. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande är om:

du har erfarenhet av schemaläggning, arbetsmiljö-, personal-, elevhälsa-, ekonomi och budgetarbete.

du har en påbyggnadsutbildning som speciallärare eller specialpedagog är det meriterande.

Vi kommer att sätta stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Uppvidinge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Utdrag ur polisens belastningsregister fordras för anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Uppvidinge kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ersättning

Månadslön

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert