Projekthandläggare, IT

Projekthandläggare, IT

Stockholm

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan? Drivs du av att styra flera projekt samtidigt? Är du intresserad av skollokaler? Då kan denna tjänst vara något för dig. Sök tjänsten som

Projekthandläggare

Vi erbjuder dig

På utbildningsförvaltningens lokalenhet får du tillsammans med kvalificerade kollegor bidra till samhällsnyttan så att barn och ungdomar har ändamålsenliga skollokaler. Vi främjar en god arbetsmiljö och hälsa och bidrar till en balans mellan privat- och arbetsliv.

Lokalenheten på utbildningsförvaltningen

Stockholm växer kraftigt och planeringen av framtidens skolor är en stor och viktig utmaning. Under den närmaste tioårsperioden kommer befolkningen i grundskole- och gymnasieskolålder att öka med cirka 30000 elever. Utbildningsförvaltningens lokalenhet ansvarar för lokalförsörjningen till Stockholms kommunala grund- och gymnasieskolor. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med fokus på barn och unga i byggandet av framtidens Stockholm. Vi jobbar också med strategisk planering av skolutbyggnad inom hela Stockholms stad. Lokalenheten driver tillsammans med olika fastighetsägare över 200 skolbyggnadsprojekt. Projektbudgeten är mellan 500 tkr och 500 mkr per projekt. Som projekthandläggare ingår du i en grupp om 14 projekthandläggare.

Nu söker vi två projekthandläggare, en för vikariat och en tillsvidaretjänst.

Ditt arbete hos oss

Som projekthandläggare och beställarombud har du ansvar för att beställa skollokalsprojekt och driva dessa från förstudie fram till färdigställande. Du kommer att driva och styra flera projekt parallellt, allt från mindre verksamhetsanpassningar till etablering av helt nya skolor.

Som projekthandläggare på lokalenheten ansvarar du för:

– Att vara utbildningsförvaltningens beställarombud i lokalprojekt som avser ny, om- eller tillbyggnad. Detta avser även etablering av tillfälliga lokallösningar.

– Att beställa och styra projekten mot tidplan, kostnad och kvalitet.

– Att upprätta tjänsteutlåtande eller andra underlag för beslut.

– Uppföljning av tidplan och ekonomi, samt övrig projektdokumentation.

– Kommunikation med skolverksamheten och fastighetsägaren.

Vi söker dig som har:

– Högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig.

– Erfarenhet som beställare av projekt och/eller projektledning.

– Vana att driva flera parallella projekt samtidigt.

– God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

Meriterande:

– Utbildning inom projektledning, projektstyrning, eller byggnadsteknik.

– Erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation, gärna kommunal verksamhet.

– Erfarenhet av att driva projekt inom lokal- och byggnadsfrågor kopplat till pedagogisk verksamhet.

– Erfarenhet av styrgruppsarbete.

Personliga kompetenser

För att lyckas hos oss behöver du vara tydlig i din kommunikation. Du måste vara lyhörd för andra åsikter och samtidigt kunna styra projektet mot uppsatta mål. Rollen innebär att du har många kontaktytor, därför är det mycket viktigt att kunna samverka på ett smidigt sätt med olika intressenter. Du har lätt för att arbeta i projektform och har förmåga att se hur dina skollokalprojekt ingår som en del i ett större sammanhang. Eftersom du driver flera olika projekt samtidigt behöver du även vara strukturerad, ansvarstagande och bra på att prioritera.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för denna tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert