Senior digital projektledare

Senior digital projektledare

Stockholm

Knowit är ett av Nordens ledande konsultbolag. Vi är börsnoterade under namnet Knowit AB och finns på femton orter i Sverige, fem i Norge samt i Helsingfors, Köpenhamn, Bremen och Tallinn. Vår lokala närvaro säkerställer en god kundkännedom, ett starkt engagemang och en hög leveranssäkerhet. Dessutom använder vi hela koncernens styrka och specialistkompetens om det skulle behövas.

Med 1 800 specialister erbjuder vi Spetskompetens inom flera områden- IT, Design & Digital och Management. Inom dessa verksamhetsområden verkar ett stort antal Knowitbolag, vilket innebär att våra medarbetare har känslan av det lilla bolaget i det stora sammanhanget. Det bidrar till utrymme för entreprenörskap, innovation och en stor närhet till kollegor och kunder.

Vi söker dig med lång och gedigen erfarenhet av att driva komplexa digitala projekt. Som senior projektledare hos oss sätter du dig in i kundens verksamhet och agerar strategisk rådgivare gällande kundens affär, inklusive hantering av stakeholders och risker. I rollen arbetar du även operativt som projektledare tillsammans med team i utvecklingsprojekt. Sök tjänsten som

Senior digital projektledare

Vad ska du göra?

Vi tror på styrkan av att samarbeta och som senior projektledare på hos oss driver du projekt tillsammans med tvärfunktionella team bestående av utvecklare, UX-designers, analytiker, copywriters, designers och testledare. Du och teamet du leder har stor frihet hos oss och förväntas därför ta ansvar. Utöver detta kommer du även att ha en viktig roll i försäljningsarbetet både mot befintliga och nya kunder.

Vem är du då?

För att trivas i den här rollen är du typen som går igång på utmaningar. Du vill skapa förändring och i din värld finns det fler möjligheter än hinder. Du ser vad som behöver göras och agerar på det.

Du är lyhörd och pedagogisk, och du uppskattar att arbeta metodiskt och i tydliga processer i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för att projekt ska leverera maximal effekt och affärsnytta. Du har erfarenhet av, och gillar att jobba iterativt och att projektleda tvärfunktionella team. Utöver detta så är du är en duktig kommunikatör och trivs med att göra presentationer för att förmedla planer och visioner. Du tycker att det är kul att få möjligheten arbeta brett, såväl med tjänsteutveckling som användarupplevelser och teknik. Du är typen som gör skillnad.

Bakgrund

• Minst 5 års erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt (gärna verksamhetskritiska) i storleksordningen +1500 timmar

• Erfarenhet av att driva projekt i digitala medier

• Erfarenhet av att leda workshops, gärna med deltagare upp till ledningsgruppsnivå

• Genuint intresse av digitala medier och mötet mellan teknik och kommunikation

• Erfarenhet av att agera rådgivare inom det digitala området

• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

• Erfarenhet inom olika agila metoder såsom ex. Scrum eller SAFe

• Erfarenhet inom digital affärsutveckling

• Erfarenhet inom e-commerce

• Erfarenhet av en projektstyrningsmodell såsom ex. PPS

• Erfarenhet av arbete med tillgänglighetsanpassning enligt WCAG

Knowit Experience

Vi utvecklar lösningar inom e-handel och webb med fokus på kundvärde och användarupplevelse. Knowit Experience finns för att förändra saker till det bättre. Det gäller inte bara uppdrag och projekt utan också oss själva som arbetsplats och arbetsgivare. Det är en kreativ arbetsplats och vi tror på en trygg och öppen kultur som genom samarbete skapar förutsättningar för gemensamt lärande och utveckling. Vi värdesätter initiativförmåga och vill ge dig möjligheten att växa och forma din framtid hos oss!

Vi ser fram emot att få din ansökan, kanske ses vi över en kopp kaffe! Vi arbetar löpande med urval, så du är varmt välkommen att söka tjänsten redan idag!

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert