Tandhygienist

Tandhygienist

Gävle

Trivs du i rollen som spindeln i nätet och motiveras av en flexibel arbetsplats med varierande arbetsuppgifter? Vill du jobba med mobil tandvård samtidigt som du får vara med att utveckla och driva samverkan- och folkhälsofrågor? Då kan denna tjänst vara något för dig! Nu söker vi en tandhygienist eller tandsköterska till vår mobila trailer som tillsammans med ordinarie samordnare kommer hantera arbetet kring den mobila trailern. Tjänsten innebär att du blir anställd inom Folkhälsofunktionen där tjänsten är fördelad 50% på den mobila trailern och resterande tid med att du antingen jobbar på någon av våra allmäntandvårdskliniker eller med uppsökande tandvård för patientgruppen äldre. Sök tjänsten som

Tandhygienist

Vår mobila tandvårdstrailer inrymmer en ordinär tandläkarmottagning där vi kan utföra i stort sett all tandvård. Trailerns arbetsfält är, i dagsläget, till största del kommunerna i Hälsingland och patientgruppen omfattas till största delen av det särskilda tandvårdsstödet.

Den mobila trailern är en del av Folktandvården Gävleborgs folkhälsofunktion. Folkhälsofunktionen bedriver extern hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande verksamhet i samverkan med olika samhällsfunktioner och målgrupper. Folkhälsofunktionen är verksam över hela länet och har ett nära samarbete med Folktandvårdens kliniker. Vårt uppdrag är att arbeta för en bättre och mer rättvist fördelad tandhälsa.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetet för den mobila trailern finns du som stöd för den klinik som bemannar trailern. Detta innebär bland annat att sköta kontakten med boenden och kommun, finnas tillhands för klinikerna inför och under arbetet på trailern. Du kommer också att arbeta med logistiken kring trailern, vilket även innefattar patienter och medarbetare. En del i uppdraget är även att arbeta med hur vi framgent ska utveckla den mobila tandvården i vårt län. Vid behov kommer du också att ha patientarbete inom ramen för din yrkesprofession, vilket också innefattar den tid du antingen arbetar på en allmäntandvårdsklinik eller med uppsökande tandvård.

Du kommer få utbildning i det som krävs för att klara tjänsten.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad tandhygienist eller utbildad tandsköterska. Du ska vara intresserad av att arbeta med patientgruppen äldre och uppskattar att arbeta under eget ansvar. Tjänsten innebär resor så att kunna planera och strukturera är bra personliga egenskaper för denna tjänst. Du uppskattar och ser fördelarna med bred samverkan internt som externt och har hela tiden patientens bästa i fokus. Du får möjlighet till kompetensutveckling i framtidens tandvård, möjlighet att arbeta under eget ansvar med olika kollegor i olika yrkeskategorier samt driva patient- och utvecklingsarbete ur ett

folkhälsoperspektiv.

Tjänsten innebär stort eget ansvar och att du är flexibel. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra aktörer, kollegor och kunder. Du ska ha en holistisk människosyn samt en vilja att förmedla kunskap till andra.

• B-körkort för manuell växellåda är ett krav då tjänsten innebär resande.

• Vi begär utdrag från belastningsregistret.

ÖVRIGT

Folktandvården Gävleborg är ett regionägt bolag och det fjärde största tandvårdsföretaget i Sverige. Här jobbar ca 450 medarbetare på 13 orter med 19 allmäntandvårdskliniker. Hos oss finns specialister i protetik, parodontologi, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, bettfysiologi, endodonti samt odontologisk radiologi. Drygt 50 % av länets vuxna invånare och 95 % av barnen och ungdomarna väljer att komma till våra kliniker. Omsättning 2021 var 420 mkr.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Folktandvården Gävleborg AB samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert